Bekreftet: Solanke solgt

Bournemouth har bekreftet kjøpet av Dominic Solanke.

4. jan 2019 kl 16.37 Hans Christian Boge-Fredriksen

Det var velinformerte James Pearce i Liverpool Echo som først bekreftet overgangen, men nå har også Bournemouth bekreftet at Dominic Solanke har signert for klubben fra sørkysten i England.

Den unge spissen har signert en langtidskontrakt med klubben, og overgangen skal ligge på omtrent 19 millioner pund, som senere kan stige til 25 millioner pund. Mange er overrasket over at overgangssummen er såpass høy.

Solanke har ikke fått noe spilletid under Jürgen Klopp denne sesongen. Siden sommeren har det kun blitt spill for Liverpool U23 og England U23 for den 21 år gamle spissen. Spesielt på landslaget har Solanke imponert med blant annet fire scoringer på to kamper mot Italia og Danmark.

Bournemouth har nylig sendt Jermaine Defoe på lån til Rangers, og trengte dermed en erstatter for han. Den erstatteren virker å være Solanke, som nå vil ta opp kampen om en plass i startoppstillingen mot Callum Wilson og Joshua King.

Det ble 27 kamper for Solanke i Liverpool drakten, og kun et mål. Sist gang han var på banen for Liverpool var i serieavslutningen mot Brighton forrige sesong, og det var også i denne kampen han fikk sitt eneste mål for klubben.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]