– En manager i form av en spiller

Det er merkelappen Georginio Wijnaldum gir visekaptein James Milner.

27. jan 2019 kl 09.49 Einar Kvande

33 år gamle Milner har spilt 26 kamper for Liverpool så langt i 2018/19. Han har operert i flere ulike posisjoner, både i forsvar og på midtbanen. Liverpool må imidlertid unnvære visekapteinen i neste kamp mot Leicester City, fordi han må stå over kampen på grunn av det røde kortet han fikk i 4-3 seieren over Crystal Palace.

Midtbanekollega Georginio Wijnaldum legger ikke skjul på at han vil savne Milner i den kommende kampen.

– Det dreier seg ikke bare om hans kvalitater som spiller som han har vist denne sesongen, men også måten han behandler alle på. Han prøver å hjelpe laget, selv når han ikke trener eller spiller. Han forsøker alltid å hjelpe alle til å holde seg i form, og han forsøker å forberede alle på alt som kan skje. Han er en manager i form av en spiller, sier nederlenderen til Premier League Productions.

Skadet i romjula

Milner var ikke aktuell til kampene mot Newcastle og Arsenal i romjula på grunn av en hamstringskade. Visekapteinen var tilbake i trening den 1. januar, og ble inkludert i startoppstillingen mot Manchester City to dager senere.

– Han var ganske uheldig da han ble skadet i desember, men selv da kom han inn i garderoben før kampene og snakket med spillerne. Han forsøkte å sørge for at alle var påskrudd, forteller Wijnaldum.

– Så han var hele tiden involvert, selv når han ikke var i 18-mannstroppen. Han var likevel en del av laget. Han forsøkte å hjelpe spillerne på trening og alt. Han har stor innflytelse på hvordan vi presterer for tiden.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]