Borussia Dortmund bekrefter salg

Christian Pulisic er klar for Premier League-konkurrent.

2. jan 2019 kl 10.50 Einar Kvande

Christian Pulisic er en spiller Jürgen Klopp lenge hadde i kikkerten. Nå bekrefter imidlertid Liverpool-managerens gamle klubb, Borussia Dortmund, at amerikaneren vil skrive under for Chelsea til sommeren.

På sin offisielle Twitter-konto og sine offisielle nettsider melder Borussia Dortmund at klubben er blitt enig med Chelsea om en overgang for Christian Pulisic, samtidig som Bundesliga-klubben melder at spilleren blir hos dem ut sesongen.

Chelsea skal ifølge rapportene betale 58 millioner pund for å få 20-åringen til Stamford Bridge. Pulisic blir altså Chelsea-spiller foran 2019/20-sesongen.

Hadde en drøm

– Det var alltid Christians store drøm å spille i Premier League. Det har sikkert med hans amerikanske bakgrunn å gjøre, og det var ikke mulig for oss å få ham til å forandre mening, seier Borussia Dortmunds sportsdirektør Michael Zorc.

– På bakgrunn av dette bestemte vi oss for å takke ja til Chelsea lukrative tilbud, legger han til.

Det er to år siden Liverpool la inn et bud på 11 millioner pund for Pulisic. Budet ble avslått av Borussia Dortmund, og amerikanerens verdi har skutt i været siden den gang.

Liverpool har fulgt Pulisics utvikling i tiden etter dette, men allerede i august antydet Paul Joyce i The Times at Liverpool neppe ville stå først i køen for å kjøpe spilleren til den prisen Bundesliga-klubben forlangte.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]