Europas beste forsvar

Ingen i de store ligaene har holdt nullen like mange ganger eller sluppet inn så få mål som Liverpool denne sesongen.

12. jan 2019 kl 23.38 Marius Rabben

Rødtrøyenes første seier i 2019 kom uten baklengsmål. Og det er nærmest blitt en vane:

Liverpool og Alisson Becker har i løpet av 22 ligakamper nemlig holdt nullen hele 13 ganger. Det er tall som ingen keepere i de fem største europeiske ligaene kan matche.

Faktisk er det blitt en luke på toppen ned til Samir Handanović (Inter) og Kepa Arrizabalaga (Chelsea) på andreplass med 10 «clean sheets» hver, viser tall fra transfermarkt.com.

Edouard Meny (Stade Reims) følger videre etter med 9 rene bur, mens Ederson (Man City), Jan Oblak (Atlético Madrid) og Hugo Lloris (Tottenham) står med 8.

Av keepere med 15+ opptredener har ingen heller færre innslupne enn Alisson og de rødes 10 baklengsmål. Altså slipper Liverpool inn 0,45 mål per kamp i Premier League.

Det er sju mål færre enn den sterkeste konkurrenten i Premier League, Manchester City og landslagskollega Ederson, som har like mange som Arrizabalaga, og seks færre enn Lloris som har spilt fem færre kamper.

Gjennom hele forrige Premier League-sesong på 38 kamper holdt Liverpool for øvrig nullen 17 ganger og slapp inn 38 mål.

Van Dijks utrolige statistikk

Samtidig kan vi igjen nevne at seieren over Brighton var 20. gang Liverpool holdt nullen i ligaen med Virgil van Dijk på laget. Bautaen har nå spilt 36 seriekamper for klubben siden januar i fjor; det har resultert i kun 20 mål feil vei.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]