Matchvinner fra straffemerket

Liverpool dominerte 1. omgang uten å skape all verden, men kort tid etter pause kom seiersmålet.

Brighton
  01

  Lørdag 12.jan 1600 (Premier League) - TV 2 Sport Premium / Tilskuere: 30682 / Dommer: Kevin Friend

  Kampstatistikk
  Tidligere oppgjør
  LiverpoolBrightonPL1-0Referat
  Spillerbørs

  Liverpools beste: Virgil van Dijk

  Vurdert av: Tor SandøAlisson Becker 7

  Spiller med en utrolig selvtillit med ballen i beina. Får noen utfordrende tilbakespill i førsteomgangen, som han løser på sin vanlige eminente stil. Hadde i lange perioder svært lite å gjøre, men hjemmelaget presset litt mot slutten.

  Trent Alexander-Arnold 7

  Rykter om at han hadde pådratt seg en skade i pausen. Hadde gått i bakken, men reiste seg og var på banen ved kampstart. Og denne kampen kan Trent være stolt av. Gjorde veldig mye bra der bak og reddet de røde mer enn en gang de gangene hjemmelaget presset de røde.

  Fabinho 7

  Litt uvant plass for brassen, men gjør seg absolutt ikke bort som midtstopper sammen med vår nederlandske forsvarssjef. Hadde tydelig snakket mye med van Dijk og plassering og hvordan han skulle håndtere Murray og de andre foran hos Brighton. Gjorde en god kamp i midten bak..

  Virgil van Dijk 8

  Virgil med sin kamp nummer 50 for Liverpool. Igjen en god kamp på midtstopperplass. God i duellene, god til å lese spillet og fantastiske lissepasninger på 50-60 meter. Fikk seg en smell i en duell mot slutten. Liverpools bestemann i sin 36. kamp for de røde. 20 av disse har endt med null baklengs.

  Andy Robertson 8

  Aggressiv defensiv, med stor tilstedeværelse offensivt. Legger igjen en solid dose med svette på banen i dag også. Jobber knallhardt på hver ball. God kamp.

  Jordan Henderson 6

  Ikke en alt for god førsteomgang av kapteinen, men spilte seg noe opp i andre. Virker å være litt unna toppform. Er alt for lett å spille ut og virker litt tung i løpene.

  Georginio Wijnaldum 7

  Er kapteinen litt ute av form, så er formkurven den motsatte for Gini. God til å plassere seg, god til å jobbe opp situasjoner. Skjøt like utenfor med venstrefoten ti minutter før slutt etter godt forarbeid av Salah og Firmino.

  Xherdan Shaqiri 6

  Banens minstemann kunne ha headet Liverpool i ledelsen fra kort hold, men ballen gikk like utenfor. Jobber godt, er bevegelig og spillbar. Byttet ut med 19 minutter igjen å spille.

  Mohamed Salah 8

  Mo er fersk vinner av sin andre bestemannspris i Afrika. Hadde en god sjanse tidlig i andre omgang. Like etter ble han tatt av Brighton-forsvarer Gross, får straffespark, kysser ballen og sender ballen hardt til venstre for hjemmekeeper Button. Aktiv, bevegelig og tok til og med flere gode defensive løp i dag. Kunne fort scoret hattrick.

  Roberto Firmino 8

  En kjempesjanse da han manglet en halv skostørrelse på å gi de røde ledelsen etter knappe ti minutter. Ny kjempesjanse da han full av vilje skjøt en kanonkule av et skudd mot Button, som sto i veien for skuddet. Er en kunstner med ballen, noe han viser i mottak og medtak.

  Sadio Mané 7

  Sadio spilte sin hundrede kamp i Liverpool-trøya. Har litt å jobbe med når det gjelder mottak av ball, men spiller som sine rekkekamerater en god kamp. Bevegelig.

  James Milner

  Spilte knappe 20 minutter for Shaqiri. Gjorde det han skulle; løpe og jobbe hardt på midten.

  Naby Keita

  Fikk være på sluttminuttene for Mané. Markerte seg ikke.

  Divock Origi

  Kom inn for målscorer Salah i siste overtidsminutt. Fikk en involvering, der han skulle vært bedre i presset.

  Tabell
  Kampfakta
  Lagoppstilling
  BrightonLiverpool

  Innbyttere

  Innbyttere

  Kampreferat
  1. Etter kampen

   Salahs straffemål etter 50 minutter ble kampens eneste og det er ganske utrolig. Etter at Liverpool hadde eid førsteomgangen, gikk de ut i hundre i andre omgang og temposkiftet gjorde at de tok ledelsen og et mål som holdt til å bli vinnermålet. Egypteren kunne fort scoret ett til, Firmino kunne fått nettkjenning og ikke minst Shaqiri da han headet ballen utenfor i første omgang.

   En god og kontrollert bortekamp for de røde, der de hadde ballen klart mest, men der Brighton yppet seg litt mot slutten, men der et godt forsvar demmet bra opp og der alle jobbet hardt for at alle tre poengene skulle bli med hjem. Dommer Friend blåste lite og det han overså var nok likt fordelt mellom lagene i ettermiddag. Med dette har Liverpool sju poeng ledelse til Manchester City som spiller mandag.

  2. Andre omgang

  3. Slutt!90'

   Første seier i 2019 er et faktum!Tiden viser 95:17 når dommeren blåser av.
  4. Duffy med hands på midtbanen90'

   Han er alt annet enn enig når dommeren blåser rødt frispark, men det ser ut til å kvele en mulig sluttspurt fra vertene.
  5. Overtidsbytte Inn: Divock Origi (Ut: Mohamed Salah)90'

   Under ett minutt igjen av den tillagte tiden når Liverpool gjør sitt siste bytte for dagen.
  6. Pasningen sitter for vertene90'

   Brighton lurer offsidefella og Andone kommer inn i boksen, på høyresiden. Innlegget får Alexander-Arnold så vidt en tå på, men det er nok til å bremse en avslutning. Liverpool kommer seg raskt på plass i egen boks og får ordnet opp når klokka passerer 92 minutter.
  7. Fire minutter legges til90'

   Men de første 45-50 sekundene bruker dommeren til å stoppe spillet og prate med Robertson.
  8. Liverpool bytter ut Mané Inn: Naby Keita (Ut: Sadio Mané)90'

   Keïta får spille innspurten.
  9. Enorm mulighet for toppscoreren Mohamed Salah88'

   Milner med strålende forarbeid og får lagt inn fra venstresiden i boksen. Ballen slås hardt inn til Salah foran mål, men akkurat hardt nok til at han ikke får kontroll på avslutningen. Sleivspark ut til femmeter. Salah er tydelig oppgitt over seg selv.
  10. Avslutning blokkeres Sadio Mané86'

   Mané kommer seg på skuddhold og fyrer av med venstrefoten i boksen. Via en fot og til corner.
  11. Hodesmell for Firmino83'

   Men han kommer seg på beina uten legehjelp og fortsetter. Knockaert får en muntlig advarsel for armbruk.
  12. Like utenfor fra Gini Georginio Wijnaldum80'

   Nytt bra angrep av de røde. Salah legger en langpasning død ute ved sidelinja på venstresiden og spiller en frekk vegg med Firmino når han skjærer inn sentralt. Ballen går etter hvert inn til Wijnaldum som drar seg fri, med ballen over på venstre, og skyter lavt like utenfor.
  13. Mer trøkk fra hjemmelaget78'

   Brighton forsøker å angripe langs kantene for å legge inn. Liverpool med grei kontroll i egen boks så langt.
  14. Firmino prøver seg Roberto Firmino75'

   Glimrende gjort av brassen når han får ballen på rundt 30 meter og setter fart. Passerer et par spillere, har med seg Salah til høyre, men fyrer av fra snaut 20 meter. Hardt, men nokså rett på keeper.
  15. Godt innlegg Trent Alexander-Arnold73'

   Trent skrur et frispark inn mellom forsvar og keeper fra høyresiden. Brighton får slått ut til corner.
  16. Liverpool bytter Inn: James Milner (Ut: Xherdan Shaqiri)72'

   Endring på midtbanen.
  17. Kontroll i lufta69'

   Brighton får to cornere på rappen, men vinner ikke duellene mot Van Dijk & co i midten. Siste forsøk ender med femmeter.
  18. Langskudd fra vertene Jürgen Locadia68'

   Forsøket er ikke dårlig, men hadde gått utenfor. Alisson er likevel på ballen og lager corner.
  19. Angrepsbytte Inn: Florin Andone (Ut: Glenn Murray)66'

  20. Brighton med kampens første endring Inn: Anthony Knockaert (Ut: Solomon March)66'

   Dobbeltbytte.
  21. Ny klarering65'

   Brighton er tøffe i duellene på dødballer imot. Denne gangen får de ballen ut mot midten, og et langt innlegg derfra går helt inn til Brighton-keeperen.
  22. Flott Liverpool-fotball64'

   Henderson gjenvinner og finner Firmino på kanten. Han kombinerer med Robertson på vei inn i boksen, og innlegget er i og for seg smart, men ingen røde følger etter. Brighton stresses likevel nok til å lage corner.
  23. Spiller seg fint ut63'

   Van Dijk åpner floke og finner Henderson, som igjen slår lavt frem til Shaqiri. Feilvendt vender han raskt, holdes og får frispark på midten. Liverpool har hatt god kontroll etter ledermålet, foruten sjansen til Gross.
  24. Skremmeskudd fra vertene Pascal Gross58'

   Godt forsvarsspill av Fabinho som står i veien når Brighton kommer til avslutning etter et lavt innlegg fra høyre.
  25. Trent med lavt innlegg54'

   Mange i boksen når Alexander-Arnold slår inn, men Stephens er kald når han står i veien og spiller ut.
  26. Bortefansen i skyene52'

   «Allez, allez, allez» runger utover stadion. Liverpool fortsetter å holde på ballen mens Brighton ligger med samtlige på egen halvdel.
  27. Salah scorer! Målscorer: Mohamed Salah50'

   Hamrer den i nettet!Salah tar ansvaret selv. Langt tilløp og skyter bestemt til høyre! Keeper slenger seg riktig vei, men straffen er såpass hard at den fyker i nettet. Dette er Salahs 14. ligamål for sesongen.
   salah mål brighton.jpg
  28. Straffe til Liverpool!49'

   Salah danser seg inn i boksen og felles av Gross.
   salah straffe brighton.jpg
  29. Angripes i ubalanse47'

   Locadia spilles fri på venstresiden, vender opp og legger inn fra dypet. Ballen går over hodet til Robertson og møtes på høyresiden i boksen, men headingen går inn til Alisson.
  30. Sparker i gang 2. omgang46'

   Salah tar avspark. De siste 45 minuttene er i gang. Ingen bytter i pausen.
  31. Pausereferat

   Målløs omgang på sørkysten, der Liverpool har hatt ballen klart mest og muligens også ble snytt for et straffespark etter overdrevent holding fra Dunk mot van Dijk. Shaqiri var nær ved å heade et innlegg fra Alexander-Arnold i mål og Firmino manglet en halv skostørrelse på å nå et overlegg fra Robertson.

   Van Dijk og midtstopperkollega Fabinho har hatt full kontroll på Brightons spiss, Murray.

   Alisson Becker har hatt noen utfordrende tilbakespill, men løst disse på sin vanlige rolige måte. Alexander-Arnold fikk en smell under oppvarming og Milner varmet intensivt opp mens spillerne varmet opp og i begynnelsen av førsteomgangen, men Trent ser ut til å ha ristet av seg skaden. Dommer Friend burde ha blåst mer enn han har gjort så langt.

  32. Første omgang

  33. Pause!45'

   Dommeren legger ikke til mer enn et par sekunder, og blåser av for pause.
  34. Forsøk på kombinasjoner i boksen45'

   Salah og Firmino med forsøk på veggspill i lufta. Brighton-forsvaret får kontroll.
  35. Mer Brighton nå42'

   Uten at de foreløpig er i nærheten av å true Alisson.
  36. Tror han er gjennom Jürgen Locadia39'

   Men Brighton-spilleren, som er i løpeduell med Fabinho, vinkes av for offside.
  37. To innlegg uten resultat37'

   Mané har vært livlig på venstresiden og gjør det bra når han vinner en corner. Brighton har imidlertid ingen problemer med innlegget som kommer, og i bølge nummer to sikrer de ballen ut til femmeter.
  38. Forsvarer seg godt34'

   Det virker alltid mulig når Liverpool prøver seg, men Brighton har samtidig gjort sine saker bra i forsvarsjobben og er flinke til å dekke rom og presse ballfører.
  39. Brighton kontrer30'

   Men uten presisjon. Liverpool ser ut til å ha en viss kontroll med van Dijk i posisjon og Henderson på vei ut for å dekke venstrebacken, før en offensiv pasning fra vertene går ut over sidelinja.
  40. Avslutningen mangler29'

   Liverpool holder lenge på ballen rundt Brighton-boksen, og kommer på skuddhold noen ganger, men avventer avslutningen. Et forsøk på kombinasjonsspill sender Mané i bakken i boksen, og Robertson roper høyt på straffe, men dommer vinker spillet videre.
  41. Like utenfor Xherdan Shaqiri27'

   Banens laveste med farlig heading!Flott angrep av gjestene der spillet vendes over på høyre til Alexander-Arnold, som har mange alternativer i boksen. Han vender seg fri, får ballen over på venstrefoten og slår bra inn. Shaqiri møter og får til en god heading, men ballen går en liten halvmeter utenfor.
  42. Forstyrres i avslutningen Fabinho24'

   Hjørnesparket skrus mot Fabinho, mens Van Dijk tydelig holdes noen meter unna, og brassen får ikke til en god heading under knallhardt press.
  43. Kampens første corner23'

   Går til Liverpool og Salah. Faktisk en tvilsom avgjørelse, viser reprisen.
  44. På Brightons halvdel21'

   Liverpool triller ballen på vertenes halvdel, men kombinasjonene sitter ikke helt for øyeblikket, og det går ikke raskt nok til å utnytte rommene. Brighton ligger lavt med to firere.
  45. Klareres19'

   Brighton vinner første duell og får ballen unna. Vertene forsøker seg også med en kontring umiddelbart, men Salah jobber steinhardt hjemover og vinner kast på midtbanen.
  46. Vinner et frispark18'

   Robertson i bakken ute til venstre. Innleggsmulighet for Shaqiri.
  47. Langt innlegg mot Murray16'

   Brighton-spissen får til en heading, men det er ufarlig. 78 prosent ballinnehav for bortelaget så langt.
  48. Brighton prøver å bygge opp14'

   Men med ballen i forsvaret møter vertene press fra Mané, Firmino og co. Noe frustrert ender de gang på gang opp med å slå langt.
  49. Liverpool styrer11'

   Dominerer ballinnehavet og virker komfortable med ballen. Men Brighton står støtt, velorganisert og slipper foreløpig ikke til mye sentralt.
   shaqiri brighton.jpg
  50. Kjempemulighet for Liverpool Roberto Firmino9'

   Nesten for Firmino!Robertson får ballen ute til venstre og bruker én berøring før han slår bra inn. Innlegget passerer Mané, og Firmino dukker opp bak, men får ikke til en ordentlig avslutning fra kloss hold. Ballen går ut til femmeter.
  51. Langt fra van Dijk8'

   Prøver å finne Shaqiri på løp bak forsvaret. Godt forsøk, men ballen går helt inn til keeper.
  52. Tålmodig oppbygging6'

   Liverpool leter etter alternativer med ballen i forsvaret, og har på ingen måte dårlig tid med å spille seg frem. Brighton ligger i en tydelig 4-4-1-1-formasjon, som ofte blir 4-5-1 uten ballen.
  53. Stygg feilpasning av Hendo4'

   Det åpner for en kontringsmulighet, men det ender med at Fabinho klarerer et innlegg ut til kast. Henderson beklager til lagkompisene. I bølge nummer to står Liverpool bra etter og vinner et kast selv.
  54. Roer ned2'

   Liverpool etablerer seg og holder på ballen. Det begynner i forsvaret og går behersket fremover. Van Dijk ligger som vanlig til venstre i stopperduoen, mens midtstopper-vikar Fabinho spiller på høyre stopperplass. Begge har fått kjenne litt på ballen innledningsvis.
   j klopp brighton .jpg
  55. Lang ball mot Mané1'

   Men pasningen går helt inn til keeper. Noe uryddig åpningsminutt.
  56. Brighton tar avspark1'

   Og kampen er i gang!
  57. Kjenning for Trent0'

   Alexander-Arnold fikk en smell på oppvarming som gjorde at Milners oppvarming ble intensivert like før avspark. Men det går tilsynelatende bra med Trent, som starter kampen som opplyst.
  58. Entrer gresset0'

   Spillerne har kommet ut på banen foran et fullsatt Amex Stadium.
  59. Før kampen

   Etter å ha åpnet 2019 med to tap – mot Manchester City i serien og Wolves i FA-cupen – tar Liverpool turen til Brighton i ligarunde 22 denne lørdagen.

   Liverpools lag: Alisson, Alexander-Arnold, Fabinho, Van Dijk, Robertson, Henderson, Wijnaldum, Shaqiri, Salah, Firmino, Mané

   Benk: Mignolet, Moreno, Matip, Camacho, Milner, Keita, Origi

   Daniel Sturridge er ute av troppen grunnet sykdom.

   De røde, som topper tabellen fire poeng foran City, har mer enn dobbelt så mange poeng som dagens vertskap, men Brighton kommer inn til oppgjøret i god form og har ikke tapt noen av sine fire siste.

   Sadio Mané når en milepæl og spiller sin kamp nummer 100 for Liverpool i dag, mens Virgil van Dijk får sin 50. kamp for klubben.

   Brighton-manager Chris Hughton jakter på sitt første Premier League-poeng mot Liverpool som manager. Dette er hans sjuende forsøk. 

   Sørkystklubbens tre Premier League-møter med de røde har alle endt med tap, og målforskjellen er solide 10–1 i Liverpools favør.

   På de tre oppgjørene har Mohamed Salah notert seg for to scoringer og like mange målgivende pasninger.


  Skrevet av: Marius Rabben m_rabben
  Siste Til vår nyhetsoversikt
  13.12.2019 kl 23:29

  Dejan Lovren mister fire ligakamper?

  Det blir antydet at Liverpools kroatiske midtstopper vil være satt ute av spill til tidlig på nyåret.

  +
  13.12.2019 kl 21:24

  Forvent travel transfersommer for Liverpool – og exit for Adam Lallana

  Jürgen Klopp vil ha penger å bruke til spillerforsterkninger før neste sesong melder James Pearce i The Athletic.

  +
  13.12.2019 kl 18:49

  – Jeg ønsker å spille på høyeste nivå så lenge som mulig

  James Milner sier han trives hver dag i Liverpool FC og ønsker å være med videre i søken etter suksess, mens Jürgen Klopp mener troppens eldste spillere bare

  +
  13.12.2019 kl 18:08

  James Milner forlenger med Liverpool!

  De gode nyhetene bare renner på denne fredagen.

  +