Matchvinner fra straffemerket

Liverpool dominerte 1. omgang uten å skape all verden, men kort tid etter pause kom seiersmålet.

Salahs straffemål etter 50 minutter ble kampens eneste og det er ganske utrolig. Etter at Liverpool hadde eid førsteomgangen, gikk de ut i hundre i andre omgang og temposkiftet gjorde at de tok ledelsen og et mål som holdt til å bli vinnermålet. Egypteren kunne fort scoret ett til, Firmino kunne fått nettkjenning og ikke minst Shaqiri da han headet ballen utenfor i første omgang.

En god og kontrollert bortekamp for de røde, der de hadde ballen klart mest, men der Brighton yppet seg litt mot slutten, men der et godt forsvar demmet bra opp og der alle jobbet hardt for at alle tre poengene skulle bli med hjem. Dommer Friend blåste lite og det han overså var nok likt fordelt mellom lagene i ettermiddag. Med dette har Liverpool sju poeng ledelse til Manchester City som spiller mandag.

Brighton

Brighton

Spillerstall

Liverpool

0

Resultat

1

Høydepunkter

50
Spillerstall
Målscorer: Mohamed SalahSalah scorer!

Hamrer den i nettet!

Salah tar ansvaret selv. Langt tilløp og skyter bestemt til høyre! Keeper slenger seg riktig vei, men straffen er såpass hard at den fyker i nettet. Dette er Salahs 14. ligamål for sesongen.

27
Spillerstall
Xherdan ShaqiriLike utenfor

Banens laveste med farlig heading!

Flott angrep av gjestene der spillet vendes over på høyre til Alexander-Arnold, som har mange alternativer i boksen. Han vender seg fri, får ballen over på venstrefoten og slår bra inn. Shaqiri møter og får til en god heading, men ballen går en liten halvmeter utenfor.

9
Spillerstall
Roberto FirminoKjempemulighet for Liverpool

Nesten for Firmino!

Robertson får ballen ute til venstre og bruker én berøring før han slår bra inn. Innlegget passerer Mané, og Firmino dukker opp bak, men får ikke til en ordentlig avslutning fra kloss hold. Ballen går ut til femmeter.

58
Brighton
Skremmeskudd fra vertene

Godt forsvarsspill av Fabinho som står i veien når Brighton kommer til avslutning etter et lavt innlegg fra høyre.

68
Brighton
Langskudd fra vertene

Forsøket er ikke dårlig, men hadde gått utenfor. Alisson er likevel på ballen og lager corner.

75
Spillerstall
Roberto FirminoFirmino prøver seg

Glimrende gjort av brassen når han får ballen på rundt 30 meter og setter fart. Passerer et par spillere, har med seg Salah til høyre, men fyrer av fra snaut 20 meter. Hardt, men nokså rett på keeper.

80
Spillerstall
Georginio WijnaldumLike utenfor fra Gini

Nytt bra angrep av de røde. Salah legger en langpasning død ute ved sidelinja på venstresiden og spiller en frekk vegg med Firmino når han skjærer inn sentralt. Ballen går etter hvert inn til Wijnaldum som drar seg fri, med ballen over på venstre, og skyter lavt like utenfor.

86
Spillerstall
Sadio ManéAvslutning blokkeres

Mané kommer seg på skuddhold og fyrer av med venstrefoten i boksen. Via en fot og til corner.

88
Spillerstall
Mohamed SalahEnorm mulighet for toppscoreren

Milner med strålende forarbeid og får lagt inn fra venstresiden i boksen. Ballen slås hardt inn til Salah foran mål, men akkurat hardt nok til at han ikke får kontroll på avslutningen. Sleivspark ut til femmeter. Salah er tydelig oppgitt over seg selv.


Lagoppstilling

Brighton

Liverpool

Kaptein: Lewis DunkKaptein: Jordan Henderson
 • David Button
 • Martín Montoya
 • Lewis Dunk
 • Shane Duffy
 • Gaëtan Bong
 • Dale Stephens
 • Davy Pröpper
 • Solomon March (66)
 • Pascal Gross
 • Jürgen Locadia
 • Glenn Murray (66)
 • Alisson Becker
 • Trent Alexander-Arnold
 • Fabinho
 • Virgil van Dijk
 • Andy Robertson
 • Jordan Henderson
 • Georginio Wijnaldum
 • Xherdan Shaqiri (72)
 • Mohamed Salah (90)
 • Roberto Firmino
 • Sadio Mané (90)
Innbyttere
 • Jason Steele
 • Leon Balogun
 • Bruno Saltor Grau
 • Beram Kayal
 • Max Sanders
 • Anthony Knockaert (66)
 • Florin Andone (66)
 • Simon Mignolet
 • Alberto Moreno
 • Joël Matip
 • Rafael Camacho
 • James Milner (72)
 • Naby Keita (90)
 • Divock Origi (90)

Før kampen

Etter å ha åpnet 2019 med to tap – mot Manchester City i serien og Wolves i FA-cupen – tar Liverpool turen til Brighton i ligarunde 22 denne lørdagen.

Liverpools lag: Alisson, Alexander-Arnold, Fabinho, Van Dijk, Robertson, Henderson, Wijnaldum, Shaqiri, Salah, Firmino, Mané

Benk: Mignolet, Moreno, Matip, Camacho, Milner, Keita, Origi

Daniel Sturridge er ute av troppen grunnet sykdom.

De røde, som topper tabellen fire poeng foran City, har mer enn dobbelt så mange poeng som dagens vertskap, men Brighton kommer inn til oppgjøret i god form og har ikke tapt noen av sine fire siste.

Sadio Mané når en milepæl og spiller sin kamp nummer 100 for Liverpool i dag, mens Virgil van Dijk får sin 50. kamp for klubben.

Brighton-manager Chris Hughton jakter på sitt første Premier League-poeng mot Liverpool som manager. Dette er hans sjuende forsøk. 

Sørkystklubbens tre Premier League-møter med de røde har alle endt med tap, og målforskjellen er solide 10–1 i Liverpools favør.

På de tre oppgjørene har Mohamed Salah notert seg for to scoringer og like mange målgivende pasninger.

Første omgang

0Entrer gresset

Spillerne har kommet ut på banen foran et fullsatt Amex Stadium.

0Kjenning for Trent

Alexander-Arnold fikk en smell på oppvarming som gjorde at Milners oppvarming ble intensivert like før avspark. Men det går tilsynelatende bra med Trent, som starter kampen som opplyst.

1Brighton tar avspark

Og kampen er i gang!

1Lang ball mot Mané

Men pasningen går helt inn til keeper. Noe uryddig åpningsminutt.

2Roer ned

Liverpool etablerer seg og holder på ballen. Det begynner i forsvaret og går behersket fremover. Van Dijk ligger som vanlig til venstre i stopperduoen, mens midtstopper-vikar Fabinho spiller på høyre stopperplass. Begge har fått kjenne litt på ballen innledningsvis.

4Stygg feilpasning av Hendo

Det åpner for en kontringsmulighet, men det ender med at Fabinho klarerer et innlegg ut til kast. Henderson beklager til lagkompisene. I bølge nummer to står Liverpool bra etter og vinner et kast selv.

6Tålmodig oppbygging

Liverpool leter etter alternativer med ballen i forsvaret, og har på ingen måte dårlig tid med å spille seg frem. Brighton ligger i en tydelig 4-4-1-1-formasjon, som ofte blir 4-5-1 uten ballen.

8Langt fra van Dijk

Prøver å finne Shaqiri på løp bak forsvaret. Godt forsøk, men ballen går helt inn til keeper.

9
Spillerstall
Roberto FirminoKjempemulighet for Liverpool

Nesten for Firmino!

Robertson får ballen ute til venstre og bruker én berøring før han slår bra inn. Innlegget passerer Mané, og Firmino dukker opp bak, men får ikke til en ordentlig avslutning fra kloss hold. Ballen går ut til femmeter.

11Liverpool styrer

Dominerer ballinnehavet og virker komfortable med ballen. Men Brighton står støtt, velorganisert og slipper foreløpig ikke til mye sentralt.

14Brighton prøver å bygge opp

Men med ballen i forsvaret møter vertene press fra Mané, Firmino og co. Noe frustrert ender de gang på gang opp med å slå langt.

16Langt innlegg mot Murray

Brighton-spissen får til en heading, men det er ufarlig. 78 prosent ballinnehav for bortelaget så langt.

18Vinner et frispark

Robertson i bakken ute til venstre. Innleggsmulighet for Shaqiri.

19Klareres

Brighton vinner første duell og får ballen unna. Vertene forsøker seg også med en kontring umiddelbart, men Salah jobber steinhardt hjemover og vinner kast på midtbanen.

21På Brightons halvdel

Liverpool triller ballen på vertenes halvdel, men kombinasjonene sitter ikke helt for øyeblikket, og det går ikke raskt nok til å utnytte rommene. Brighton ligger lavt med to firere.

23Kampens første corner

Går til Liverpool og Salah. Faktisk en tvilsom avgjørelse, viser reprisen.

24
Spillerstall
FabinhoForstyrres i avslutningen

Hjørnesparket skrus mot Fabinho, mens Van Dijk tydelig holdes noen meter unna, og brassen får ikke til en god heading under knallhardt press.

27
Spillerstall
Xherdan ShaqiriLike utenfor

Banens laveste med farlig heading!

Flott angrep av gjestene der spillet vendes over på høyre til Alexander-Arnold, som har mange alternativer i boksen. Han vender seg fri, får ballen over på venstrefoten og slår bra inn. Shaqiri møter og får til en god heading, men ballen går en liten halvmeter utenfor.

29Avslutningen mangler

Liverpool holder lenge på ballen rundt Brighton-boksen, og kommer på skuddhold noen ganger, men avventer avslutningen. Et forsøk på kombinasjonsspill sender Mané i bakken i boksen, og Robertson roper høyt på straffe, men dommer vinker spillet videre.

30Brighton kontrer

Men uten presisjon. Liverpool ser ut til å ha en viss kontroll med van Dijk i posisjon og Henderson på vei ut for å dekke venstrebacken, før en offensiv pasning fra vertene går ut over sidelinja.

34Forsvarer seg godt

Det virker alltid mulig når Liverpool prøver seg, men Brighton har samtidig gjort sine saker bra i forsvarsjobben og er flinke til å dekke rom og presse ballfører.

37To innlegg uten resultat

Mané har vært livlig på venstresiden og gjør det bra når han vinner en corner. Brighton har imidlertid ingen problemer med innlegget som kommer, og i bølge nummer to sikrer de ballen ut til femmeter.

39
Brighton
Tror han er gjennom

Men Brighton-spilleren, som er i løpeduell med Fabinho, vinkes av for offside.

42Mer Brighton nå

Uten at de foreløpig er i nærheten av å true Alisson.

45Forsøk på kombinasjoner i boksen

Salah og Firmino med forsøk på veggspill i lufta. Brighton-forsvaret får kontroll.

45Pause!

Dommeren legger ikke til mer enn et par sekunder, og blåser av for pause.


Pauserefereat

Målløs omgang på sørkysten, der Liverpool har hatt ballen klart mest og muligens også ble snytt for et straffespark etter overdrevent holding fra Dunk mot van Dijk. Shaqiri var nær ved å heade et innlegg fra Alexander-Arnold i mål og Firmino manglet en halv skostørrelse på å nå et overlegg fra Robertson.

Van Dijk og midtstopperkollega Fabinho har hatt full kontroll på Brightons spiss, Murray.

Alisson Becker har hatt noen utfordrende tilbakespill, men løst disse på sin vanlige rolige måte. Alexander-Arnold fikk en smell under oppvarming og Milner varmet intensivt opp mens spillerne varmet opp og i begynnelsen av førsteomgangen, men Trent ser ut til å ha ristet av seg skaden. Dommer Friend burde ha blåst mer enn han har gjort så langt.

Andre omgang

46Sparker i gang 2. omgang

Salah tar avspark. De siste 45 minuttene er i gang. Ingen bytter i pausen.

47Angripes i ubalanse

Locadia spilles fri på venstresiden, vender opp og legger inn fra dypet. Ballen går over hodet til Robertson og møtes på høyresiden i boksen, men headingen går inn til Alisson.

49Straffe til Liverpool!

Salah danser seg inn i boksen og felles av Gross.

50
Spillerstall
Målscorer: Mohamed SalahSalah scorer!

Hamrer den i nettet!

Salah tar ansvaret selv. Langt tilløp og skyter bestemt til høyre! Keeper slenger seg riktig vei, men straffen er såpass hard at den fyker i nettet. Dette er Salahs 14. ligamål for sesongen.

52Bortefansen i skyene

«Allez, allez, allez» runger utover stadion. Liverpool fortsetter å holde på ballen mens Brighton ligger med samtlige på egen halvdel.

54Trent med lavt innlegg

Mange i boksen når Alexander-Arnold slår inn, men Stephens er kald når han står i veien og spiller ut.

58
Brighton
Skremmeskudd fra vertene

Godt forsvarsspill av Fabinho som står i veien når Brighton kommer til avslutning etter et lavt innlegg fra høyre.

63Spiller seg fint ut

Van Dijk åpner floke og finner Henderson, som igjen slår lavt frem til Shaqiri. Feilvendt vender han raskt, holdes og får frispark på midten. Liverpool har hatt god kontroll etter ledermålet, foruten sjansen til Gross.

64Flott Liverpool-fotball

Henderson gjenvinner og finner Firmino på kanten. Han kombinerer med Robertson på vei inn i boksen, og innlegget er i og for seg smart, men ingen røde følger etter. Brighton stresses likevel nok til å lage corner.

65Ny klarering

Brighton er tøffe i duellene på dødballer imot. Denne gangen får de ballen ut mot midten, og et langt innlegg derfra går helt inn til Brighton-keeperen.

66
Brighton
Brighton med kampens første endring

Dobbeltbytte.

66
Brighton
Angrepsbytte
68
Brighton
Langskudd fra vertene

Forsøket er ikke dårlig, men hadde gått utenfor. Alisson er likevel på ballen og lager corner.

69Kontroll i lufta

Brighton får to cornere på rappen, men vinner ikke duellene mot Van Dijk & co i midten. Siste forsøk ender med femmeter.

72
Spillerstall
Inn: James Milner (Ut: Xherdan Shaqiri)Liverpool bytter

Endring på midtbanen.

73
Spillerstall
Trent Alexander-ArnoldGodt innlegg

Trent skrur et frispark inn mellom forsvar og keeper fra høyresiden. Brighton får slått ut til corner.

75
Spillerstall
Roberto FirminoFirmino prøver seg

Glimrende gjort av brassen når han får ballen på rundt 30 meter og setter fart. Passerer et par spillere, har med seg Salah til høyre, men fyrer av fra snaut 20 meter. Hardt, men nokså rett på keeper.

78Mer trøkk fra hjemmelaget

Brighton forsøker å angripe langs kantene for å legge inn. Liverpool med grei kontroll i egen boks så langt.

80
Spillerstall
Georginio WijnaldumLike utenfor fra Gini

Nytt bra angrep av de røde. Salah legger en langpasning død ute ved sidelinja på venstresiden og spiller en frekk vegg med Firmino når han skjærer inn sentralt. Ballen går etter hvert inn til Wijnaldum som drar seg fri, med ballen over på venstre, og skyter lavt like utenfor.

83Hodesmell for Firmino

Men han kommer seg på beina uten legehjelp og fortsetter. Knockaert får en muntlig advarsel for armbruk.

86
Spillerstall
Sadio ManéAvslutning blokkeres

Mané kommer seg på skuddhold og fyrer av med venstrefoten i boksen. Via en fot og til corner.

88
Spillerstall
Mohamed SalahEnorm mulighet for toppscoreren

Milner med strålende forarbeid og får lagt inn fra venstresiden i boksen. Ballen slås hardt inn til Salah foran mål, men akkurat hardt nok til at han ikke får kontroll på avslutningen. Sleivspark ut til femmeter. Salah er tydelig oppgitt over seg selv.

90
Spillerstall
Inn: Divock Origi (Ut: Mohamed Salah)Overtidsbytte

Under ett minutt igjen av den tillagte tiden når Liverpool gjør sitt siste bytte for dagen.

90Duffy med hands på midtbanen

Han er alt annet enn enig når dommeren blåser rødt frispark, men det ser ut til å kvele en mulig sluttspurt fra vertene.

90Slutt!

Første seier i 2019 er et faktum!

Tiden viser 95:17 når dommeren blåser av.

90
Spillerstall
Inn: Naby Keita (Ut: Sadio Mané)Liverpool bytter ut Mané

Keïta får spille innspurten.

90Fire minutter legges til

Men de første 45-50 sekundene bruker dommeren til å stoppe spillet og prate med Robertson.

90Pasningen sitter for vertene

Brighton lurer offsidefella og Andone kommer inn i boksen, på høyresiden. Innlegget får Alexander-Arnold så vidt en tå på, men det er nok til å bremse en avslutning. Liverpool kommer seg raskt på plass i egen boks og får ordnet opp når klokka passerer 92 minutter.