Flere spillere var ute med sykdom

Jürgen Klopp sier at han ikke hadde noe annet valg enn å gjøre ni endringer på laget.

8. jan 2019 kl 08.38 Arild Skjæveland

Liverpool dro til Molineux Stadium for å spille bortekamp i FA cupen fire dager etter å ha tapt den svært viktige toppkampen borte mot Manchester City.

Fra laget som startet på Etihad Stadium var det bare Dejan Lovren og James Milner igjen, da Jürgen Klopp gjorde ni endringer på laget. Etter cupexiten forklarte han at han ikke hadde noe annet valg.

– Det var ulike grunner til det. Etter City-kampen hadde vi spillere som var syke og hadde sår hals. Det er sånn på denne tiden av året, forklarer Klopp til Liverpoolfc.com.

– En del av dem har ikke en gang vært innom på trening etter City-kampen, så det var sjanseløst at de skulle være med. Stort sett alle som ikke var med her i dag hadde problemer, med unntak av Alisson.

Liverpools brasilianske målvakt fikk fri, og har vært i sin gamle hjemby Roma sammen med familien. En som ikke var i troppen, var Virgil van Dijk.

– Virgil kunne ikke spille. Han er hjemme, og forhåpentligvis er det ikke noe – men han har spilt alle kampene så langt, så vi måtte finne en løsning for det, sier han.

Lovren skulle egentlig ikke spilt

Dejan Lovren måtte ut med en hamstringskade tidlig i oppgjøret. Egentlig skulle han bare vært på benken, ifølge manageren.

– Vi måtte gjøre noen sene endringer i går. Adam Lallana var med i planene våre, og det samme var Jordan Henderson. Dejan var ikke i planene. Han skulle bare ha vært på benken, og så skjedde det som skjedde. Det er ikke til hjelp, og vi måtte endre på det igjen.

– Intensiteten de siste ukene gjorde at det ikke var mulig å bruke de tre på topp. Bare Dejan har spilt så mange kamper de siste tre-fire ukene, og han har spilt nesten alt. Derfor var han ikke med i planene – men han spilte, og ble skadet. Med Henderson skjedde det i går. Milner har allerede hatt sin skade. Sånn er situasjonen, og det er ikke så kult.

– Vi ønsket å kontrollere kampen, fordi vi hadde et helt nytt lag, spesielt defensivt. Da gir det mening at vi holder på ballen, men vinden var ikke til hjelp. Alle slet med å kontrollere ballen, og førstetouchen var veldig ofte dårlig, og vi mistet mange baller. En av de ballene vi mistet førte til kontring, og de scoret.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]