Forklarer hvorfor han valgte Liverpool

Virgil van Dijk kunne valgt hvilken som helst annen klubb.

20. jan 2019 kl 16.49 Arild Skjæveland

Før han kom til Liverpool, var Virgil van Dijk en av de mest ettertraktede spillerne i Europa. Manchester City ønsket å kjøpe ham, og han var linket til Manchester United, Arsenal og Chelsea. Nederlenderen valgte Liverpool og Jürgen Klopp.

– Jeg husker at jeg snakket med manageren om overgangssummen Liverpool betalte for meg, og han sa bare «hør her: alle gode ting koster mye penger», sier Van Dijk i et intervju med The Mirror.

– Jeg synes det var en fin ting å si, og det viser hvorfor Jürgen Klopp var en av hovedgrunnene til at jeg kom til denne klubben.

– Jeg husker da jeg møtte sjefen for første gang. VI hadde en veldig god prat, og han ga meg den riktige selvtilliten. Det er noe med Klopp som gjør at han skiller seg ut. Det er ikke bare energien – jeg tror det er hvordan han behandler mennesker.

BEST I DESEMBER:
BEST I DESEMBER:  Jürgen Klopp og Virgil van Dijk ble månedens manager og spiller i Premier League i desember.

Aldri trent hardere

I sommer hadde 27-åringen sin første pre-season under Klopp. Det var typisk tysk.

– Alle historiene om Klopp stemmer. Jeg har aldri jobbet hardere på trening. I pre-season var det det vi i mitt land kaller typisk tysk. Det var løping, løping, løping, forteller han.

– Når du tror du er ferdig, er det mer løping. Jeg husker at jeg kom hjem fra treningsleiren vår i Frankrike helt utslitt.

– Nå er vi inne i de harde ukene av sesongen, og får all belønningen. Jeg spiller i Premier League, Champions League, og spiller for landet mitt – men jeg kan håndtere det.

GODT FORHOLD:
GODT FORHOLD:  Jürgen Klopp og Virgil van Dijk ser ut til å ha et meget godt forhold.

– De glemmer deg aldri

Van Dijk mener det er noe spesielt med Liverpool – og viser til legendene, som er svært synlige i og rundt klubben.

– Kenny Dalglish ga meg mobilnummeret sitt med en gang jeg kom, og sa at jeg kunne ringe ham når som helst. Det er utrolig når han noen ganger sender meg meldinger før kamper. Det er det Liverpool handler om.

– Som de fleste andre klubber, har Liverpool noen private bokser tilgjengelig for spillerne på Anfield. Jeg har min egen boks for min familie. Du kommer der, og må gå gjennom styrerommet. På kampdager er det som å gå i et museum. Nesten alle Liverpool-legender er tilstede. Jeg elsker å høre historiene fra de som tidligere har spilt for denne magiske klubben.

– Når du har betydd noe for denne klubben så glemmer de deg aldri. Du er Liverpool for alltid.

De helrøde har spilt 37 ligakamper med Virgil i midtforsvaret. Det har endt med 20 kamper uten baklengs og 23 mål imot.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]