Nå skal Buvac være ferdig i klubben

Klopp sin tidligere assistent står fortsatt oppført på Liverpool FC sine hjemmesider.

20. jan 2019 kl 11.59 Arild Skjæveland

Zeljko Buvac hadde vært Jürgen Klopps betrodde assistent i 17 år, før han og Klopp brøt samarbeidet fire dager før semifinalen i Champions League mot Roma i fjor vår.

57-åringen står fortsatt oppført som Liverpools assistentmanager på Liverpoolfc.com – selv om han ikke har vært i klubben denne sesongen. Ifølge Paul Joyce har den offisielle versjonen vært at han har hatt oppsigelsestid, men han og klubben har nå kommet til en avtale.

At Buvac ikke kom til å returnere til sin gamle stilling har vært klart lenge. James Pearce i Liverpool Echo sa i oktober at det har vært advokater involvert, og at prosessen har dratt ut.

Pep Lijnders ser nå ut til å ha rollen til Buvac som Klopps assistent, men har ikke den tittelen offisielt.

Krangel var ikke årsaken

Joyce skriver videre at det ikke var en krangel som gjorde at Buvac og Klopp gikk fra hverandre. Buvac hadde blitt mer og mer fraværende de siste månedene. De to sosialiserte uansett sjelden utenfor fotballen.

Klopp hadde gjort mye for at de skulle stå likt, og spillerne i Liverpool merket seg at Buvac opererte på et nivå over det en normal assistentmanager ville gjort. Joyce spekulerer i om at det kan ha vært det at Klopp var villig til å ta imot innspill fra andre i støtteapparatet, samtidig som profilen hans i engelsk fotball vokste, som gjorde at Buvac ikke lenger ønsket å være med.

Buvac har blitt linket til flere managerjobber siden forrige sesong. Han ble linket til Arsenal og Fenerbahce i sommer, men står per i dag uten jobb.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]