Fra venstreback til høyre midtbane

19-åring imponerte i uvant posisjon for Liverpool U23.

21. jan 2019 kl 15.56 Einar Kvande

Adam Lewis har imponert som venstreback for Liverpool U23 denne sesongen, men i 1-1 kampen mot West Bromwich i Premier League Cup søndag opererte tenåringen i en uvant posisjon som høyre midtbanespiller. Det klarte han med bravur.

Skader på Liam Millar og Curtis Jones i første omgang førte til at manager Neil Crichley måtte ommøblere laget sitt etter pause.

– Allsidigheten er en av hans beste kvaliteter, sier Critchley til Liverpoolfc.com.

– Han har spilt på midtbanen for oss denne sesongen, og han spilte faktisk på høyresiden for U18 noen ganger også. Jeg har brukt ham der på akademiet, da han var yngre, fortsetter U23-manageren.

Critchley utdyper skadene som Millar og Jones fikk.

– Liam følte noe i hoften. Han jobbet knallhardt i kampen mot Brighton på mandag. Curtis kjente på en lyskeskade. Begge spilte på flankene, hvor vi både måtte forsvare oss mye og kontre. De måtte derfor tas ut begge to, for å være føre var. Men forhåpentligvis er ikke skadene så alvorlige.

– Det var flere spillere som ikke har spilt 90 minutter på en stund, og det syntes trolig i andre omgang.

Sparte spillere

Liverpool sparte flere spillere med tanke på kveldens kamp i FA Youth Cup mot Accrington Stanley, og det førte til at den 16 år gamle forsvarsspilleren Niall Brookwell fikk sin U23-debut i sluttminuttene mot West Bromwich.

– Det var hyggelig for ham, og jeg syntes han leverte et bra bidrag da han kom inn det siste kvarteret.

Matty Virtue var tilbake fra skade med scoring

– Vi har savnet hans scoringer fra midtbanen. Han ble sliten mot slutten, men det er forståelig. Han har ikke spilt på lenge. Men vi nøler ikke med å sette inn de unge guttene, og lar dem få sjansen.

Sist i gruppen

Liverpool U23 ligger fortsatt sist i sin gruppe i Premier League Cup, men de er bare fire poeng bak Bournemouth på tabelltopp, etter tre uavgjorte kamper og ett tap. De røde har igjen kamper borte mot Bournemouth og Burnley i februar.

– Vi har ikke vunnet noen av våre fire kamper, men vi er fortsatt ikke ute av turneringen. Vi må trolig vinne begge våre to siste kamper for å gå videre, men vi er kapable til å gjøre det. Vi gjør dette på den vanskelige måten, det er sikkert, avslutter Critchley.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]