Glen Johnson legger opp

Annonserte at han legger fotballskoene på hylla under radioshow.

21. jan 2019 kl 13.34 Einar Kvande

Liverpools tidligere høyreback Glen Johnson gir seg som fotballspiller. 34-åringen spilte 54 landskamper for England, og vant både Premier League, FA-cupen og ligacupen i løpet av karrieren.

Det var i et intervju med talkSPORT mandag at den tidligere Liverpool-spilleren fortalte at han har bestemt seg for å legge fotballskoene på hylla etter 16 år som aktiv spiller.

– I dag kan jeg offisielt si at jeg har lagt opp. Jeg kjente det midtveis i forrige sesong at det var på tide å legge opp. Jeg har hele tiden ønsket å gi meg mens jeg følte at kroppen min fortsatt var i god forfatning, uttalte Johnson til Jim White.

200 kamper for Liverpool

Johnson spilte i to VM-sluttspill og et EM-sluttspill for England.

Han begynte karrieren i West Ham, hvor han kom opp via klubbens akademi. Han debuterte i Premier League for West Ham i januar 2003, 18 år gammel.

Johnson spilte bare 16 førstelagskamper for The Hammers før han dro til motsatt ende av London, hvor han signerte for Chelsea for 6 millioner pund.

Høyrebacken spilte 71 kamper for blåtrøyene, og var med på å vinne Premier League og ligacupen i løpet av sine fire år på Stamford Bridge.

Johnson sluttet seg til Portsmouth i 2007, og var en nøkkelspiller da de vant FA-cupen i hans debutsesong på Fratton Park.

Han kom med på PFA Team of the Year i sin andre sesong på sørkysten, og ble kjøpt av Liverpool for 18,5 millioner pund.

I løpet av seks sesonger på Anfield spilte Johnson 200 kamper, og var med på å vinne ligacupen i 2012. Han scoret ni mål for Merseyside-klubben. 160 av disse kampene var ligakamper, og han gjorde åtte av målene på disse kampene.

34-åringen avsluttet karrieren i Stoke, som han forlot etter at de rykket ned fra Premier League forrige sesong.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]