– Dette er skikkelige krigere

Jürgen Klopp fremsnakker spillerne sine foran de 15 gjenstående ligakampene.

21. jan 2019 kl 10.02 Einar Kvande

Jürgen Klopp var en lettet mann etter Liverpools 4-3 seier over Crystal Palace. Seieren betyr at Klopps menn har satt klubbrekord. Ingen Liverpool-lag har tidligere klart å sanke hele 60 poeng på det 23 første ligakampene.

Manageren mener at hans spillere spilte med hjertet utenpå drakta mot Croydon-klubben.

– Det vil jeg si vi gjorde til å begynne med, før vi startet å spille strålende fotball. Guttene er klare til å gjøre dette. De er noen skikkelige krigere. Jeg elsker det. De er ikke redde for å tråkke til, sier Klopp til Liverpoolfc.com.

Får ikke spille mot Leicester

– Dere skulle ha sett Millie i garderoben etterpå, så frustrert over at han ble utvist, blødende på begge knærne. Hvordan kan du blø fra begge knærne etter å ha spilt på denne fantastiske banen? Dette var en seier vi virkelig måtte kjempe for. Det er så kult. Det var hyggelig å se ansiktsuttrykkene til publikum. Jeg er nær nok til å se de glade ansiktene. Det er kult.

Jeg er nær nok til å se de glade ansiktene. Det er kult.Jürgen Klopp

James Milner, som spilte høyreback i Trent Alexander-Arnolds skadefravær, må nå sone karantene når Liverpool møter Leicester på Anfield den 30. januar, etter den sene utvisningen mot Palace.

– Vi trenger tid til å ta oss inn igjen selvsagt, og vi har også en del skader. Forhåpentligvis får vi noen spillere tilbake. Millie vil helt sikkert ikke kunne spille, dessverre. Vi får se. Så lenge vi har nok spillere vil vi finne en løsning.

Jevne kamper

Liverpool har vunnet sine to siste kamper, mot Brighton og Crystal Palace, med ett måls margin. Klopp forventer jevne kamper også i ukene og månedene som kommer. Manageren frykter ikke at kamp-programmet skal bli for hardt fremover.

– Det er i desember det er hardt. Januar er ikke så intens. Dette er ikke noe problem. Guttene kunne ha spilt på ren vilje annenhver dag nå. De er virkelig motiverte for dette.

– Vi måtte håndtere midtstopper-situasjonen, og det har vi klart på et vis. Sideback-situasjonen har vi også håndtert så langt. Det har vært intenst. På midtbanen er Gini ute, så du kan ikke gjøre de endringene du ønsker.

– Vi må sørge for at vi er klare. Dersom dere husker tilbake til den første kampen mot Crystal Palace, så var det en svært vanskelig kamp. Brighton på hjemmebane var også en veldig vanskelig kamp. Dette var kamper vi spilte helt i starten av sesongen. Kampene vil fortsette å være vanskelige, det er det ingen tvil om. Men guttene har vist gang på gang at de er klare for å kjempe i hver eneste kamp, uansett hvor den spilles. Det er bra.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]