– Han er tidlig tilbake, men jeg vet ikke om han rekker neste kamp

Liverpool har problemer på høyreback før kampen mot Leicester.

21. jan 2019 kl 00.15 Arild Skjæveland

Liverpool har 11 dager mellom kampen mot Crystal Palace og neste ligakamp mot Leicester City onsdag 30. januar.

Men det er én posisjon der situasjonen er kritisk. Ifølge velinformerte Andy Hunter i The Guardian er trolig Trent Alexander-Arnold og Joe Gomez begge fortsatt ute med skader. Vikar James Milner er suspendert, og Fabinho haltet av banen mot Palace med et hamstringproblem der det enda ikke har kommet noen rapporter på alvorlighetsgraden.

Manageren forklarer hvorfor han lot Nathaniel Clyne gå på utlån til Bournemouth for resten av sesongen, uten mulighet til å hente ham tilbake.

– Jeg kan se for meg hva folk tenker om situasjonen, men du må ta avgjørelser når de er på bordet der og da. Det er grunnen til at «Clyney» ikke er her lenger. Der og da hadde vi mange alternativer, og nå har vi dem ikke lenger, sier Klopp til The Guardian.

– Trent fikk en skade, og det er alvorlig – men ikke kjempealvorlig. Han vil være tidlig tilbake, men jeg vet ikke om han rekker neste kamp. Muligens er han klar til kampen etter, sier Klopp.

I BOURNEMOUTH:
I BOURNEMOUTH:  Nathaniel Clyne skal spille i Bournemouth resten av sesongen, og Liverpool kan ikke hente ham tilbake.

Skryter av Camacho

Rafael Camacho startet på høyreback mot Wolverhampton, og gjorde sakene sine bra. Portugiseren var på vei bort, og hans gamle klubb Sporting ønsket å låne ham. Det satte Klopp foten ned for.

18-åringen satt på benken mot Brighton, og kom inn på overtid mot Crystal Palace. Han hadde en viktig takling på Wilfried Zaha i boksen i det 95. minutt da gjestene jaktet utligning. Nå får han skryt fra sin manager.

– Jeg fortalte ham umiddelbart etter kampen at han allerede hadde gjort den viktigste taklingen i sitt liv. Jeg vet ikke om han forsto det – for han så på meg som om han tenkte: «hva snakker han om?» – men den var virkelig viktig.

– Si meg én av våre spillere som kan spille høyreback og andre posisjoner i tillegg bedre en Rafa kan? Forresten hadde Ki-Jana Hoever en liten skade også etter trening, og han er trolig tilbake tilLeicester-kampen, men slike ting skjer.

Han hinter om at han ikke kommer til å kjøpe en høyreback i dette vinduet.

– Crystal Palace hadde tre målvakter og alt var bra, og i neste øyeblikk står du igjen med én. Kjøper du da en ny keeper? Jeg er ikke sikker. Vi må bruke de ressursene vi allerede har, og det er grunnen til at vi prøver.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]