Klopp etter kampen: – Lettet

Et vanvittig oppgjør mot Crystal Palace ga Liverpool tre nye poeng.

19. jan 2019 kl 19.19 Marius Rabben

Snuoperasjon, sju scoringer og utvisning var blant ingrediensene da de røde befestet sin posisjon på toppen av tabellen lørdag ettermiddag.

– Den største følelsen ved sluttsignalet var lettelse, erkjenner Klopp like etter seieren.

Liverpool dominerte ballinnehavet fullstendig fra start, men slet med å sette den 39 år gamle målvakten til Crystal Palace, Julián Speroni, ble på nevneverdige prøver i løpet av de tre første kvarterene.

– Måtte endre på det

– En kamp som denne kan gå i alle retninger. Vi var ekstremt dominante i 1. omgang, men lå under. Vi skapte sjanser, men ikke nok, ikke store nok. Vi hadde ikke nok spillere på de avgjørende områdene, sier Liverpool-manageren videre.

– Så i pausen var det klart at vi var nødt til å forandre på det: Vi trengte flere spillere på riktige plasser, i boksen, og heldigvis skjedde det ganske hurtig.

KJAPP SCORING:
KJAPP SCORING:  Knappe minuttet etter pausen satte Salah inn 1–1.

Bare 56 sekunder etter sidebyttet kom utlikningen: Mohamed Salah satte inn 1–1 på volley etter at et optimistisk skuddforsøk av Virgil van Dijk fra distanse skiftet retning. Og i det 53. minutt satte Roberto Firmino inn 2–1 foran The Kop.

Slo tilbake

Men det var på ingen måte over. Crystal Palace kjempet seg tilbake i kampen og utliknet ved James Tomkins på en corner etter en drøy time.

Klopp forklarer at gjestene var en stor trussel så raskt Liverpool mistet ballen fordi de satset på kontringer, og skryter spesielt av Wilfried Zaha, som stadig var et uromoment på Liverpools høyreside.

– Han hadde en skikkelig god kamp og ga oss mye å tenke på. Vi klarte å forsvare oss mot ham mange ganger, men de hadde også en rekke dødballer.

– Ikke ferdig før det er over

Ti minutter etter utlikningen ble Salah tomålsscorer da han satte inn sitt 50. mål i Premier League fra et par centimeter – etter en tabbe av gjestenes rutinerte sisteskanse.

Liverpool måtte klare seg med ti mann i sluttminuttene da James Milner fikk sitt andre gule, men på overtid scoret Sadio Mané lagets fjerde for dagen.

TO OVERTIDSMÅL:
TO OVERTIDSMÅL:  Sadio Mané viste seg fra sin beste side da han stormet inn i boksen og satte inn 4–2 foran The Kop på overtid. Men gjestene rakk å redusere og lage sen spenning i sluttsekundene.

– Verdensklasse, kommenterer Klopp om senegaleserens nettkjenning.

– Men fotballen lærer deg alltid at du ikke skal tro kampen er ferdig før den faktisk er over.

Bortelaget rakk nemlig å lage spenning igjen da Max Meyer reduserte fem minutter på overtid, men ligalederen holdt unna.

Dette var faktisk første gang at Liverpool scoret på Anfield mot et lag ledet av Roy Hodgson.

– Det er forskjellige måter å vinne fotballkamper på. I dag måtte vi grave dypt og gi absolutt alt vi hadde, så jeg er veldig glad, fortsetter Klopp.

Elleve dager til neste kamp

– Ingen bør være overrasket over karakteren til guttene. Enestående, utrolig arbeidsmoral, skryter sjefen.

FORNØYD:
FORNØYD:  Manageren gliste bredt og jublet mot The Kop etter kampslutt.

Nå er det ikke ny kamp før Leicester kommer på besøk 30. januar. I mellomtiden skal de røde til Dubai på treningsleir.

– Det ville vært en stor utfordring om vi skulle spilt på onsdag og så lørdag igjen, sier manageren, og sier at Fabinho, som ble byttet ut med noe som liknet en skade, ville vært svært tvilsom, samtidig som Milner ble utvist og må stå over neste kamp.

– Det kommer to dager med restitusjon for guttene med flest minutter, mens resten trener, så skal vi begynne å forberede oss til Leicester-kampen, som er nok en tøff utfordring. Det blir ikke en ordentlig pause nå; vi er nødt til å benytte den til trening, slår Klopp fast.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]