Håper å kvitte seg med Markovic denne måneden

24-åringens kontrakt går ut til sommeren.

17. jan 2019 kl 08.55 Arild Skjæveland

Det er nøyaktig to uker til overgangsvinduet stenger. Lazar Markovic er helt ute i kulden i Liverpool, og klubben håper at 24-åringen kan finne seg en ny klubb før overgangsvinduet stenger.

Ifølge James Pearce i Liverpool Echo har det vært snakk om interesse fra den kinesiske superligaen, men så langt har det ikke skjedd noe konkret.

Helt ute i kulden

Det er fire og et halvt år siden Markovic kom til Liverpool for 20 millioner pund, med et veldig lovende rykte. Det har på ingen måte gått slik som spilleren og klubben håpet.

Han var involvert i 34 kamper i 2014/15-sesongen under Brendan Rodgers, men har ikke fått en førstelagskamp for laget siden mai 2015.

Vingen har vært utlånt til Fenerbahce, Hull City, Sporting og Anderlech – men det siste halve året har han vært helt ute i kulden.

Takket nei til overgang

Grunnen til at han har vært fryst ut, er at Liverpool på overgangsvinduets siste dag i august hadde kommet til enighet med Anderlecht om en avtale verdt 2,9 millioner pund. I tillegg skulle klubben få 50 prosent av et eventuelt videresalg.

Markovic ble ikke enig om de personlige betingelsene med klubben han sesongen før hadde vært på utlån hos. Siden den gang har han trent med U23-laget. Han har fått 123 minutter fordelt på to kamper for Neil Critchleys U23-lag denne sesongen.

U23-sjefen har gitt ham skryt for hvordan han er på treningene på akademiet.

– Jeg må si at han har vært strålende å jobbe med. Han er flink med de ung guttene, er ydmyk, og lytter til det vi ber han om, sier Critchley til Echo.

Ifølge Echo tjener Markovic 50.000 pund i uken, og Liverpool FC håper at noen vil hente ham før overgangsvinduet stenger om 14 dager.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]