– Hvorfor skal vi miste selvtilliten etter en kamp som dette?

Jordan Henderson tror ikke tapet for Manchester City vil føre til noen avsporing for Liverpool-toget som topper Premier League.

4. jan 2019 kl 13.40 Einar Kvande

Jordan Henderson tror ikke Liverpool-spillerne vil få noen negativ reaksjon på tapet for Manchester City - de rødes første tap for sesongen i ligasammenheng. Det tok 21 kamper før Liverpool ble slått, og Hendo håper det blir lenge til neste gang.

– Det er ingen grunn til å la seg bli påvirket av dette, sier Henderson til Liverpool Echo.

– Vi har tatt en kamp om gangen hele sesongen, og vi kommer til å gjøre det igjen. Det er normalt å være skuffet over et tap. Nå handler det om hvordan vi reagerer på tapet, og jeg er sikker på at spillerne vil reagere på riktig måte, legger Liverpool-kapteinen til.

– Hvorfor skal vi miste selvtilliten på grunn av en kamp som dette? Det kunne ha endt annerledes. Premier League er en tøff liga, der kampene kommer tett. Vi må bli klare for den neste kampen, og det vil vi være.

Små marginer

Det var små marginer som tippet kampen i Citys retning i går kveld. Sadio Mane hadde et skudd i stolpen, og på returen klønet City-forsvaret det til slik at ballen var 11 millimeter fra å krysse målstreken.

– Vi ble slått av et veldig godt City-lag, men det var øyeblikk i kampen hvor vi kunne ha scoret ett mål eller to til. Vi må bare akseptere tapet, sier Henderson.

– Vi skapte sjanser - en stor en i første omgang og noen få i andre omgang - og med litt hell kunne ting ha blitt annerledes, spesielt om sjansen i første omgang hadde endt med scoring. Dersom den hadde gått inn, ville det ha endret kampen. Men slik gikk det ikke, så vi må bare slå tilbake.

– I andre omgang holdt vi oss inne i kampen. Det var perioder hvor vi hadde overtaket, men dessverre fikk de et mål nummer to. Det er slik fotballen er noen ganger. Vi må komme oss raskt videre. Jeg er sikker på at det var en god kamp for nøytrale tilskuere. Det var to gode lag som gikk for seieren. Det var en veldig intens kamp.

– Vi hadde begge våre øyeblikk, og de stakk av med seieren. Jeg er sikker på at vi skal slå tilbake. Først og fremst må vi holde hodet høyt hevet. Spillerne har vært strålende hele sesongen, og nå må vi fortsette slik, avslutter Henderson.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]