Hyller Hughtons jobb i Brighton

Jürgen Klopp er stor fan av Brightons manager før lørdagens møte.

11. jan 2019 kl 21.11 Hans Christian Boge-Fredriksen

Chris Hughtons Brighton har levert en meget god sesong så langt. Laget som mange av ekspertene hadde tippet på nedrykk før sesongen, ligger for øyeblikket på 13. plass i Premier League, med hele ti poeng ned til nedrykksplass.

– Chris er fremragende. Det er utrolig, sa Klopp på dagens pressekonferanse.

– Jeg vet ikke nøyaktig når og hvor han startet med Brighton, men kan det stemme at de kjempet for å holde seg i Championship? Det sier jo alt om fremskrittene Brighton har gjort under han.

– Det er ganske spesielt, og folk glemmer noen ganger ting som det.

Møter et spesielt lag

Selv om Klopps Liverpool er store favoritter når de gjester Falmer Stadium lørdag ettermiddag, understreker tyskeren at det kan bli vanskeligere enn folk tror.

– Det er tøft sted å reise. Det forsvarsspillet de spiller, og spillestilen deres når de har ballen, gjør dem spesielle, sier Klopp.

Stopperparet Dunk og Duffy har spilt nesten alle kampene for Brighton i ligaen denne sesongen, og er en av nøklene til suksessen.

– I Dunk og Duffy har de et fremragende stopperpar, kommenterer Liverpool-manageren.

– På midtbanen tror jeg Pröpper har sin beste sesong siden han kom til England. Han er veldig, veldig god, og full av selvtillit. Sammen med Stephens, er det et godt par. Å ha Gross rundt dem på midtbanen, eller litt høyere, gjør dem virkelig kreative.

På topp har Glenn Murray og Florin Andone rullert på å starte den siste tiden. 35 år gamle Murray har notert seg for åtte mål denne sesongen, og ligger på delt niende plass på toppscorerlisten, blant annet med Roberto Firmino.

– Murray eller Andone er brilliante spisser, sier Klopp.

– Ute på vingen har de March, Knockaert eller Locadia, ulike spillere, men igjen fart og tekniske ferdigheter.

– Det er bare et godt lag.

Klopp har på sine tre kamper mot Brighton vunnet samtlige, med en målforskjell på 10-1. På lørdag kan den statistikken forbedres enda mer.

– Vi vil dra dit og vise dem at vi også er et godt lag. Vi må gjøre livet så vanskelig som mulig for dem, og gjøre alt for å vinne kampen, avslutter Klopp.

Brighton – Liverpool spilles lørdag kl. 16.00, og sendes på TV 2 Sport Premium.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]