– Jeg ville sagt «umulig» om noen sa situasjonen skulle være slik før sesongen

Manageren har kommentert tittelkampen.

29. jan 2019 kl 20.23 Arild Skjæveland

Før den 24. serierunden topper Liverpool tabellen, fire poeng foran Manchester City. De lyseblå møter Newcastle på bortebane tirsdag kveld, mens de helrøde tar imot Leicester City på Anfield på onsdag.

I forkant av den kampen har Jürgen Klopp gjort et eksklusivt intervju med BBC. Der fikk han spørsmål om tittelkampen.

– Jeg ville vært spent dersom jeg var Liverpool-supporter. Nå må vi levere resultater for at de skal fortsette å være spente, sier Klopp.

Han fikk spørsmål om han hadde sett for seg hva som ville skje dersom laget hans lykkes denne våren.

– Jeg trenger ikke det. Det handler ikke om meg. Det handler om supporterne. De har drømt om det så lenge. Jeg kan ikke si at jeg har drømt i 29 år om en ny tittel for Liverpool. Jeg ante ikke at det var 29 år siden. Mange drømmer om det, og det er det vi prøver å få til.

– Ville sagt det var umulig

Klopp hadde aldri trodd det skulle være mulig å lede foran Manchester City etter å ha møtt dem to ganger.

– Dersom noen hadde fortalt meg i starten av sesongen at vi skulle lede med fire poeng foran City etter å ha møtt dem to ganger, og møtt Arsenal to ganger, ville jeg sagt at det var umulig – men det betyr ikke noe at du topper tabellen før det er avgjort, sier han.

Han vil ikke si at han klarer lene seg tilbake og nyte situasjonen.

– Aldri. Jeg nyter det ikke. Jeg liker å jobbe med guttene, men jeg nyter ikke situasjonen med at du kan gå for det ene eller andre. Nøt jeg veien til Champions League-finalen? Ja, etter kampene vi vant. Før kampene var jeg helt fokusert.

– Det er ikke det mest stressende i verden, og jeg føler meg ikke stresset – men det er veldig intensivt, viktig, og du har veldig kort tid. Det å forberede seg mot noen av de beste lagene i verden på to-tre dager, og skulle få til noe. Jeg har sagt mange ganger at fotball ikke er det viktigste i verden, men i disse øyeblikkene føles det slik, sier manageren.

Liverpool - Leicester spilles onsdag kl. 21.00, og sendes på TV 2 Sport Premium.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]