Klopp er lei av beskyldningene om filming

Liverpool-manageren tar sin største stjerne i forsvar.

30. jan 2019 kl 00.07 Arild Skjæveland

Siden Liverpool sist var i aksjon, har filmebeskyldningene haglet mot Mohamed Salah fra eksperter, tidligere dommere og motstanderlags supportere. Nå er Jürgen Klopp lei av temaet, og tar sin nummer 11 i forsvar.

Dette er den første situasjonen der han har gått ned uten å få straffe, og det snakkes om de andre situasjonene også? De andre situasjonene er ikke noe å snakke om – det er straffer. Ferdig, sier Klopp til The Telegraph, og sikter til situasjonen med Mamadou Sakho i hjemmekampen mot Crystal Palace, der Salah gikk ned tilsynelatende lett.

– Det er andre situasjoner som er mye tydeligere som vi ikke snakker om, og ingen snakker om det fordi det ikke er City, ikke er United, ikke er Liverpool, ikke er Arsenal, og ikke er Chelsea. Alle andre kan gjøre det fra tid til annen, og ingen snakker om det, sier Klopp.

En som kastet seg for å få straffespark i forrige serierunde var Jamie Vardy. Han stupte inn mellom to forsvarsspillere mot Southampton – men har ikke fått like mye oppmerksomhet.

– Snakket noen til Jamie Vardy da alle så det? Er Jamie en dårlig person på grunn av det? Jeg sier ikke at han er en som filmer – det er en annen situasjon.

Har ikke snakket med Salah

Det har blitt skrevet ting som at Salah risikerer suspensjon, og spesielt på sosiale medier har det det kokt. Jürgen ser ingen grunn til å ta en samtale med Salah.

– Alle straffene Salah har fått har vært straffer, men folk snakker om det som at det er halvveis filming. Det er det ikke. Vi trenger ikke blod for at det skal straffes i fotball. Det er alt jeg har å si om det. Nei, jeg har ikke snakket med han om det, sier en irritert Klopp til avisen.

Han gjør det klart at han ikke ønsker å se spillerne sine gå ned lett.

– Du har motspilleren i ryggen, du er der, du kjenner noe. Må du gå ned? Nei, trolig ikke. Jeg må ikke snakke med spillere om åpenbare ting. Han vet det. Ikke gå ned i slike situasjoner. Dersom det er første gang, hvorfor skal vi snakke da?

Liverpool - Leicester City spilles onsdag kl. 21.00, og sendes på TV 2 Sport Premium.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]