Slik håndterer Klopp kontroversielle uttalelser i media

Liverpool-manageren slår ikke ned på spillere som måtte uttale seg litt klossete.

25. jan 2019 kl 10.49 Einar Kvande

Jürgen Klopp er opptatt av å ikke forstyrre harmonien i en Liverpool-tropp som leder Premier League 15 kamper før slutt. Det kommer frem i en lengre artikkel som Melissa Reddy har skrevet for Sports Joe om rikets tilstand på Anfield.

Klopp så ingen grunn til å irettesette Dejan Lovren for hans kommentarer om at Liverpool forsøkte å kopiere Arsenals sesong der de var uslåelige. Reddy skriver at Liverpool-manageren skjønner at dette er en del av kroatens personlighet.

«Dejan er Dejan»

«Det er grunnen til at midtstopperen kan få erklære at han er en av de beste i verden i sin posisjon, og får utbasunere at det var hans egen pausetale borte mot City i kvartfinalen i Champions League som var inspirasjonen til Liverpools 2-1 seier den kvelden. Det er bare slik han er», skriver Reddy.

«Hadde det vært en mer tilbakeholden spiller, for eksempel Joe Gomez, som uttalte at Liverpool ville forsøke å gå ubeseiret gjennom Premier League, ville saken ha stilt seg annerledes, men det er en frase på Melwood som går slik: Dejan er Dejan.»

Frustrert Moreno

Reddy viser også til at Alberto Moreno fikk lufte sine frustrasjoner over lite spilletid på den spanske radiokanalen Onda Cero i desember, uten at det fikk konsekvenser for venstrebacken.

Hun skriver at Klopp skjønte at det var helt normalt for forsvarsspilleren å være misfornøyd med at han ikke fikk spille.

«Selv om han hadde foretrukket at 26-åringen hadde snakket med ham istedet for med media, så hadde manageren likevel medfølelse med spilleren», slår Reddy fast.

Slik unngår Klopp konflikter

Dersom det er episoder som Klopp ønsker å ta tak i, gjør han det vanligvis kort og konsist før trening, avslører den velinformerte journalisten.

Det trenger ikke å skje gjennom en på forhånd annonsert samtale, og ofte velger tyskeren å ikke gjøre noe som helst.

«De som jobber sammen med ham prater om hans evne til å skille mellom saker som virkelig må tas tak i, og saker som vil gå seg til av seg selv. Å skape en krise av hvert problem vil bare skyve spillerne fra ham, noe som i verste fall bare vil slå ut negativt i prestasjonene ute på banen. Liverpools harmoni stammer fra mannen med hovedansvaret», mener Reddy.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]