– Lettere å akseptere å være andrevalg nå

Simon Mignolet gjør det helt klart at han ikke forsvinner denne måneden.

28. jan 2019 kl 08.50 Arve Vassbotten

– Ja, jeg aksepterer det lettere nå, sier Mignolet til Liverpool Echo, på spørsmål om det er lettere å godta at han er Liverpools reservekeeper denne sesongen, etter at klubben kjøpte Alisson Becker for 65 millioner pund i fjor sommer.

Sist sesong måtte han finne seg å være siste halvdel av sesongen på benken, mens Loris Karius spilte, denne sesongen har han bare startet to kamper.

– Kanskje verdens beste

– Men det handler også om at laget spiller så bra, og Alisson har vært så viktig for laget. Han har vist sine styrker. Han er en av de fem beste keeperne i verden, om ikke den beste. Han er en veldig naturlig keeper. Han har mye talent og flyter veldig på det, han tenker ikke så mye på ting, alt kommer naturlig for ham.

– Han er førstevalget på Brasil, foran Manchester Citys keeper, det sier alt egentlig. Jeg kan akseptere det hakket mer, sier Mignolet.

Kopierer ballbehandlingen

Belgieren mener også han har et bra forhold til Alisson, og at de gjør hverandre bedre på treningsfeltet.

– Alisson og jeg jobber bra sammen. Vi har et veldig godt forhold, sier Mignolet om mannen som til nå har holdt buret reint i 13 kamper denne sesongen.

– Jeg har plukket opp noen ting fra ham, og han har plukket opp noen ting fra meg. Jeg har spilt i Premier League i ti år nå, og noen ting er annerledes her enn i andre land.

LÆRER FORTSATT:
LÆRER FORTSATT:  Simon Mignolet ønsker å holde seg på et høyest mulig nivå, og lærer også noen triks av Alisson.

Mignolet snakker også om spesielt en kvalitet han forsøker å lære av Liverpools nye førstekeeper.

– Han er veldig rolig med ballen, og jeg forsøker å kopiere det.

– Jeg tror jeg viste det i FA-cupkampen mot Wolves. Vi kan lære av hverandre. Jeg respekterer han ikke bare for den spilleren han er, men også for den personen han er. Dessuten kan jeg lære spansk av ham, som er en annen fordel, sier Mignolet.

Forsvinner ikke i januar

Selv om forholdet til Alisson er godt, legger ikke Mignolet skjul på at han ønsker mer spilletid. Men det er ikke noe tema før eventuelt til sommeren. Kontrakten hans går ut i 2021.

– Jeg blir 31 i mars. Selvsagt ønsker jeg å spille, men man må akseptere den situasjonen man er i. Det er noe jeg ikke kan kontrollere selv. Alt jeg kan gjøre er å trene og være der for laget. Det fine er at jeg er profesjonell, og jeg tror alle kan være enige om det. Jeg vet at jeg må jobbe for å få en plass i førstelaget. For min fremtid og for min karriere, trenger jeg å holde meg på dette nivået.

– Jeg er en Liverpool-spiller med to år igjen av kontrakten, og jeg stiller opp for klubben på best mulig måte. Så får vi se hva som skjer. Det vil definitivt ikke skje noen denne måneden, og vi får se hva som skjer i sommer. Forhåpentligvis vil det være en historie til etter at vi har vunnet Premier League og Champions League.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]