Reservekeeperen forklarer hvorfor Liverpool er bedre rustet enn i 2014

Simon Mignolet er en av tre gjenværende spillere i Liverpool-troppen siden sist de røde var med i kampen om ligatittelen.

27. jan 2019 kl 18.17 Einar Kvande

Belgieren mener at gulljakten føles annerledes denne sesongen enn i 2014. Bare han selv, Jordan Henderson og Daniel Sturridge er igjen i troppen av spillerne som jaget tittelen den gangen.

– Mye er endret i løpet av de siste fem årene, sier Mignolet til Liverpool Echo.

– Det er kun Hendo, Studge og meg selv som fortsatt er her fra sist vi kjempet om tittelen. Den gangen handlet mye om Luis Suarez og Studge, mens scoringene fordeles på flere spillere nå. Vi hadde et veldig godt lag i 2013/14, men så snart vi fikk en skade eller to ble det vanskelig, mimrer keeperen.

– Vi har en bredere tropp nå, noe som betyr at vi kan håndtere skader bedre. Det er trolig den største forskjellen fra den gangen.

Vi har en bredere tropp nå, noe som betyr at vi kan håndtere skader bedre. Det er trolig den største forskjellen fra den gangen.Simon Mignolet

– Dersom en kamp er jevn har vi alltid noen på benken som er kapabel til å åpne den opp. Slik sett er vi i en mye bedre posisjon nå enn vi var den gangen.

– Kvaliteten i troppen generelt er den beste jeg har opplevd. Vi spiller 11 mot 11 på trening, og det er akkurat som en toppkamp i Premier League. Det er ikke 11 førstelagsspillere mot 11 reserver, men to Premier League-lag som møter hverandre på trening. Kvaliteten er høy.

Van Dijk er viktig

For fem år siden ble ikke Liverpool regnet som en tittelkandidat før i februar. Denne sesongen har Klopps mannskap sett ut som seriøse tittelutfordrere siden ligastart. 60 poeng på 23 kamper er den beste poengfangsten på dette stadiet av sesongen i klubbens historie. Defensivt er også forskjellen enorm. I 2013/14 slapp Liverpool inn 50 ligamål. Så langt er bare 13 sluppet inn denne sesongen.

– Det betyr mye, slår Mignolet fast.

– Jeg tror Virgil van Dijk skal ha mye av æren for det. Etter at han kom inn har forskjellen vært enorm. Det er ikke bare hans kvaliteter som spiller som utgjør en forskjell, men også hans karakter og lederegenskaper. Dette er veldig viktig når du møter lag som Brighton og Crystal Palace, som vi har møtt nylig.

– Han letter presset på oss med sine klareringer på hodet. Han får det alltid til å se så enkelt ut. Ting som er vanskelig for alle andre, får Virgil til å se enkelt ut. Han har gjort oss mye mer solide.

Nummer to

I 2013/14 spilte Mignolet alle kampene. Denne sesongen har han ikke spilt et eneste minutt med ligafotball. Man må tilbake til Burnley 1. nyttårsdag 2018 for å finne sist belgieren startet en ligakamp for Liverpool.

– For meg er dette helt annerledes. Den gangen startet jeg hver kamp. Det siste året har jeg slitt benken, noe som ikke er enkelt. Jeg har alltid vært vant til å spille kamper. Når du spiller hver uke føler du at du har selvtillit, og du får en god følelse. Når du ikke gjør det, blir det vanskelig å være på topp på trening også. Jeg trener trolig mer nå enn jeg har gjort noen gang, og jeg er i min beste form på mange år.

– Dersom du starter kampene har du to dager med rehabilitering etter en kamp. Nå jobber jeg hver dag for å holde meg i form. Du får ikke den samme gleden av å vinne kampene heller når du ikke spiller, og du får ikke den samme selvtilliten av å bare trene. Det føles bare ikke likt.

– Jeg har fått spille i cupene, men vi har røket ut ved første hinder begge gangene. Det var tøft å håndtere. Heldigvis er jeg mentalt sterk nok til å håndtere det, og legge det tilside.

– Når du kjemper om ligatittelen må du sette dine egen interesser tilside, og jobbe på en måte som kan hjelpe laget.

Når du kjemper om ligatittelen må du sette dine egen interesser tilside, og jobbe på en måte som kan hjelpe laget.Simon Mignolet

Ville bort

Mignolet ønsket å forlate Liverpool sist sommer, men ble fortalt at klubben trengte ham.

– Vi er sammen om dette. Vi er en gruppe som har samme mål. Vi har alle en rolle å spille, resonnerer keeperen.

– Det føles selvsagt ikke på samme måten når du vinner om du sitter på benken isteden for å være ute på gressmatta. Men jeg føler meg fortsatt som en del av gruppen.

– Du jubler selvsagt når Mo scorer ett mål eller Ali gjør en god redning. Du prøver å leve livet på samme måten som de som spiller. I garderoben føler jeg meg respektert av de andre spillerne, og de driver meg fremover.

– Vi har en god keepergruppe, og de forsøker å motivere meg også, for å sørge for at jeg er fokusert og klar dersom laget trenger meg.

Vil bli legender

Mignolet er fullt klar over hva det betyr for supporterne dersom Liverpool vinner ligaen for første gang siden 1990.

– Alle spillerne her vil bli legender over natten. Det vil bety enormt mye etter så lang tid uten ligatittelen, sier han.

– Men vi skal ikke tenke på dette nå. I garderoben snakker vi aldri om tittelen. Vi vet vi er med i tittelkampen, men vi trenger ikke være dumme. Det er positivt på det nåværende stadium av sesongen, men ting kan endre seg raskt. Vi må holde oss på dette nivået om vi skal bli værende i tittelkampen.

– Vi vant de to siste kampene etter tapet for City. Tapet gjør at ting er jevnere i toppen, men prestasjonen viste at vi er på samme nivå som dem. Vi har sterk tro på oss selv.

– Alle supporterne er sultne på suksess. Ligatittelen er det største du kan kjempe om. Vi har alle en rolle å spille for å drive spillerne fremover, og gjøre jobben vår etter beste evne, slik at vi kan nå målet vårt, avslutter Mignolet.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]