Dette er Liverpools nye assistentmanager

Nå er det offisielt hvem som tar over som assistentmanager etter Zeljko Buvac.

22. jan 2019 kl 09.45 Einar Kvande

Liverpool Echo melder at Liverpool FC har bekreftet overfor lokalavisen at Pep Lijnders er klubbens nye assistentmanager.

Lijnders har holdt en lav profil siden han returnerte til Liverpool sist sommer. Frem til mandag var ikke hans rolle i staben spesifisert. Grunnen til det var at Lijnders i praksis fylte hullet etter Zeljko Buvacs sjokkavgang i april. Nederlenderen kunne ikke bli utnevnt til Buvacs etterfølger før kontraktsituasjonen til hans forgjenger var løst.

Nå, ni måneder etter Buvac forsvant ut porten, er man kommet frem til et kompromiss for en økonomisk fallskjerm, og dermed er ikke Buvac lenger ansatt i Liverpool FC.

Klopps løytnanter

Lijnders og Peter Krawietz har nå begge samme tittel, og er Klopps løytnanter. De er Liverpool-managerens nærmeste medarbeidere i tillegg til keepertrener John Achterberg og fitnesstrener Andreas Kornmayer.

Klopp hentet Lijnders tilbake til Merseyside kort tid etter at nederlenderen fikk sparken hos NEC Nijmegen i mai. Lijnders var rask til å takke ja til tilbudet om en retur til Merseyside.

Lijnders hadde forlatt Liverpool fire måneder tidligere, da han fikk tilbud om managerjobben i den nederlandske klubben. Klopp forstod Lijnders sitt ønske om å få prøve seg som manager, og visste at det var verdt å hente nederlenderen tilbake til Anfield-klubben. Lijnders ble derfor invitert til Champions League-finalen i Kiev.

35 år gamle Lijnders ble opprinnelig hentet til Liverpool som klubbens U16-trener i 2014. Før nederlenderen hadde vært ett år i klubben hadde Brendan Rodgers forfremmet ham til førstelagsstaben, som spillerutvikler og link mellom Melwood og akademiet i Kirkby.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]