Liverpools lønnsutgifter avslørt

Tre Premier League-klubber betalte ut mer forrige sesong.

28. jan 2019 kl 15.44 Arve Vassbotten

I UEFAs European Club Benchmark Report, kommer det fram at Liverpool hadde de 9. høyeste lønnsutgiftene blant europeiske klubber sist sesong.

Totalt utgjorde det 244 millioner euro, noe som tilsvarer 212 millioner pund.

Det er en reduksjon fra året før på 13 prosent, mye av dette skal skyldes et lavt pund sammenlignet med Euro, ifølge rapporten.

Liverpools motstander i Champions League-finalen, Real Madrid, troner på toppen av lønnsoversikten med 400 millioner euro.

Det er første gang i historien at en klubb har betalt ut så mye i lønninger.

Tre Premier League-klubber foran

Barcelona ligger på andreplass på listen med 378 millioner euro, Manchester City på tredjeplass med 334 millioner pund, og Manchester United på fjerdeplass med 306 millioner euro.

Også Chelsea ligger foran Liverpool med 256 millioner euro, mens Arsenal er like bak Liverpool med 234 millioner euro.

For Liverpools del utgjør lønnsutgiftene 57 prosent av inntektene i sist sesong.

Åtte nye på langstidskontrakter

Det har de siste månedene skjedd flere ting som trolig gjør at Liverpools lønnsutgifter vil øke igjen på neste års oversikt.

Minst åtte spillere i Liverpools førstelagstropp har signert nye avtaler som binder dem til Anfield fram til 2023 eller 2024.

Dette er Roberto Firmino, Mohamed Salah, Sadio Mané, Jordan Henderson, Joe Gomez, Andy Robertson, Trent Alexander-Arnold og Rhian Brewster.

Ifølge velinformerte Paul Joyce i The Times medfører dette totale utgifter i størrelsesorden mellom £150M og £200M. Det kan også være prestasjonsavhengige klausuler som da ikke er iberegnet.


I tillegg signerte Liverpool noen nye spillere i sommer som får godt betalt, som Alisson Becker og Naby Keita.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]