Mané får sin 100. kamp

Sadio Mané vil spille sin hundrede kamp for Liverpool mot Brighton.

12. jan 2019 kl 00.24 Hans Christian Boge-Fredriksen

Senegaleseren vil bli den tiende spilleren i den nåværende troppen til å nå hundre kamper for klubben, dersom han spiller mot Brighton.

– Selvfølgelig, det betyr mye for meg, sier Mané til Premier League om å nå den magiske grensen, ifølge liverpoolfc.com.

– Å spille for en klubb som Liverpool er noe utrolig. Jeg har alltid sagt at jeg veldig glad for å spille for denne klubben. Hver eneste dag har jeg nydt å være her, og jeg ser frem til å spille min 100. kamp. Det betyr mye.

Blir den 210. spilleren til å nå grensen

Mané vil bli den 210. spilleren til å få hundre kamper i Liverpools snart 127 år lange historie. Den forrige til å nå den imponerende grensen var Nathaniel Clyne mot Manchester United i desember.

I den nåværende troppen er det kun ni spillere som har flere kampen enn Mané. De er Jordan Henderson, Simon Mignolet, Daniel Sturridge, Adam Lallana, Dejan Lovren, Alberto Moreno, Roberto Firmino, James Milner, og Georginio Wijnaldum. I tillegg har Clyne, som er utlånt til Bournemouth, spilt 103 kamper for de røde.

Mané fikk sin debut i serieåpningen sesongen 2016/17 mot Arsenal. Liverpools nummer 10 leverte fra første kamp og scoret et nydelig mål i den dramatiske 4-3 seieren på Emirates.

– Takk til alle – klubben, fansen og treneren for tillitten. Jeg vil gjøre alt med mine lagkamerater for å vinne noe for denne klubben, sier Mané.

Mot Brighton kan han bli den første senegaleseren til å spille hundre kamper for Liverpool.

Brighton – Liverpool spilles lørdag kl. 16.00, og sendes på TV 2 Sport Premium.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]