Mannen bak den geniale Coutinho-klausulen

Han har fått heltestatus på The Kop på grunn av avtalen som medfører at Barcelona må ut med 100 millioner pund ekstra i tillegg til overgangssummen dersom de henter en spiller til fra Liverpool før 2020.

1. jan 2019 kl 15.31 Einar Kvande

Michael Edwards spilte fotball for Norwich City som guttunge, og han har også reservelagskamper for Peterborough United. Han er særdeles mediesky, og gir aldri intervjuer.

Etter sin aktive karriere ble Edwards analysesjef hos Harry Redknapps Portsmouth.

– Vi jobbet med presentasjoner foran kommende kamper sammen, og Michael kom også med grundige analyser av spillerne som klubben var interessert i, forteller Joe Jordan til The Times. Jordan var assistent for Redknapp i Portsmouth.

– Han hadde en fortid som aktiv spiller selv, og jeg har alltid syntes at han var god til å vurdere spillere. Det finnes tusenvis av spillere der ute, og han gjør hjemmeleksene sine.

– Michael tar ingen snarveier. Han sørger for at han får alt av fakta og tall om en spiller han er blitt gjort oppmerksom på. Han ønsker å være sikker på at han har all informasjon om en spiller han vil anbefale til en manager.

Var innom Tottenham

Edwards fulgte Redknapp og Jordan til Tottenham, som analysesjef der. Han ble så headhuntet av Liverpools sporsdirektør, Damien Comolli, i 2012. Edwards hadde ulike roller i Liverpool før han selv ble sportsdirektør i Anfield-klubben i november 2016.

Han er mannen med ansvaret for Liverpools langsiktige strategi på områder som speiding, akademiet, medisin, forskning, spillerutvikling og prestasjonsanalyse. Han er dermed blitt en nøkkelperson på Melwood.

Samarbeidet mellom Edwards og Klopp har fungert svært bra.

– Michael er strålende til å analysere informasjonen han får fra speiderne som har sett kampene, sier en kilde i Liverpool-systemet til The Times.

– Han er ganske påståelig også, noe som kan være sunt. Han vil stå på sitt om han virkelig tror på noe.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]