– Nå kreves det vinnerskaller

Xherdan Shaqiri mener at tankegodset og psyken til spillerne blir helt avgjørende i ligainnspurten.

17. jan 2019 kl 17.31 Einar Kvande

Xherdan Shaqiri mener det er alfa og omega at Liverpool-spillerne klarer bevare den vinnermentaliteten som spillerne har opptrådt med så langt denne sesongen. De røde har som kjent bare tapt en av sine 22 ligakamper så langt.

Sveitseren har vært vant med å vinne trofeer i klubber som Basel og Bayern München. En erfaring som kan komme godt med i siste halvdel av sesongen.

– Manageren prøver selvsagt å ta presset bort fra spillerne, det er ganske normalt, men når du ser at du har sjansen til å vinne noe må du ta det vinnerinnstinktet du har inne i deg og bringe det med deg ut på banen, sier Liverpools nummer 23 til LFC Later.

– Alt har vært topp

– Frem til nå har dette fungert veldig, veldig bra, og alt har vært topp. Men vi må stå på til siste slutt. Det er den vanskelige biten, fortsetter han.

– Jeg tror mentaliteten til spillerne blir avgjørende. Hver enkelt spiller her må ha en vinnermentalitet. Selv om du ikke får spille må du ha troen på dette, og ta med deg denne vinnermentaliteten inn i garderoben.

– Først og fremst må vi vinne kamper. Vi må gå ut på banen og si til oss selv at vi ønsker å vinne denne kampen, og ikke tenkte på noe annet. Det er veldig viktig.

– Du må også være tålmodig noen ganger, slik vi har vært i mange kamper denne sesongen. Du kan se hvor modent laget er, for man lærer mye av denne type kamper. Frem til nå har vi gjort det veldig, veldig bra, men det er fortsatt en lang vei å gå, avslutter Shaqiri.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]