- Ox er ikke skadet lenger

Jürgen Klopp sier at kneet til Alex Oxlade-Chamberlain er hundre prosent restituert, men at spilleren må bygge opp sin fysiske form før det kan bli spill.

25. jan 2019 kl 23.29 Torbjørn Flatin

- Jeg skal ikke lyve, når du ser han beveger seg da er det helt utrolig, han ser helt fin ut.

Jürgen Klopp kan ikke annet enn å smile når han forteller om Alex Oxlade-Chamberlain. 25-åringen har vært ute siden 24. april 2018 da han skadet kneet i den første semifinalen mot Roma i Champions League.

Må trene seg opp

- Jeg elsket det, fansen elsket det, sier Klopp videre til liverpoolfc.tv når det blir snakk om de bildene som ble lagt ut etter en tidlig økt med Ox i Dubai.

- Nå er situasjonen at han må bygge opp utholdenhet, sier en litt mer alvorlig manager.

- Hva som er blitt gjort til nå er å sørge for at kneet er tilbake 100 prosent slik det var, noe som opplagt er tilfellet. Nå trengs det tid til å kunne tilvenne seg den intensiteten som er under en kamp og det vil ta en stund.

- Når det er sagt, jeg kan knapt vente med å få han involvert, i det minste i noen minutter. Det er så fint.

Tar ingen risiko

- Han har hatt det hardt og det vil nærme seg et år før han er tilbake, men han har håndtert det på en imponerende måte. Du kunne se at han så lyset i tunnelen for en fem-seks uker siden, noe som ga han et enormt løft.

- Han er ikke skadet lenger, det er hva jeg kan si, men han er ikke kampklar og det er en stor forskjell. Han behøver trening.

- Vi verken kan eller vil ikke bruke Ox før han er hundre prosent i alle deler av sitt spill, da alt annet vil gjøre risikoen høyere. Det er ingen grunn til å ta den risikoen, vi ønsker han frisk og skadefri slik at vi kan bruke ham over de kommende år.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]