Pearce forklarer hvorfor Liverpool ikke gikk for Pulisic

Liverpool Echo har forklaringen på hvorfor Christian Pulisic endte opp i Chelsea, og ikke i Liverpool.

2. jan 2019 kl 13.58 Einar Kvande

Jürgen Klopp har aldri lagt skjul på sin begeistring for Christian Pulisic. Det var Liverpool-manageren som i sin tid hentet amerikaneren opp i Borussia Dortmunds førstelagstropp, ikke lenge etter at spilleren kom til Bundesligaklubbens akademi i 2014/15-sesongen.

I løpet av Klopps første sommer som Liverpool-manager mislyktes Anfield-klubben med et bud på 11 millioner pund for stortalentet fra Pensylvania.

Fulgte utviklingen

Klopp og Liverpool fortsatte å følge utviklingen til Pulisic i Dortmund, og amerikaneren gjorde seg positivt bemerket da han scoret to ganger i en treningskamp mot Liverpool i USA sist sommer.

– Jeg vet ikke om Christian noen gang vil skrive under for oss, men jeg liker ham, så det er i alle fall ikke problemet, sa Klopp den gangen.

– Vi respekterer kontrakter, og han er ikke tilgjengelig på markedet såvidt jeg kjenner til. Jeg har kjent til ham siden han var en guttunge, og han er fortsatt ikke så veldig gammel. Han er en fantastisk spiller, og det er fortjent at han får så mye skryt både i USA og Tyskland.

– Dersom han ønsker å spille i England en dag, har han helt klart potensial til å realisere den drømmen.

Nå har altså Pulisic fått muligheten til det, og har bestemt seg for å takke ja til et tilbud fra Chelsea. Overgangen fra Borussia Dortmund koster London-klubben 58 millioner pund, og 20-åringen lånes tilbake til Bundesligaklubben for resten av sesongen.

Dortmund hadde ikke noe annet valg enn å selge Pulisic, ettersom spilleren ikke ønsket å signere en ny kontrakt med tyskerne.

For mye for en squadspiller

Men hvorfor kom ikke Liverpool på banen nå i januar?

James Pearce i Liverpool Echo mener at Pulisic for det første ikke ville være sikret fast plass i Jürgen Klopps startoppstilling. Mohamed Salah, Sadio Mané, Roberto Firmino og Xherdan Shaqiri står først i køen av offensive kort der i gården.

«Realiteten er at Liverpool ikke seriøst har vurdert å hente Pulisic etter kjøpet av Shaqiri for 12,5 millioner pund i sommer», skriver Echo-journalisten.

Prislappen virket også avskrekkende. Liverpool ville ikke kjøpe en squadspiller for 58 millioner pund.James Pearce, Liverpool Echo

Den sveitsiske angriperen var et alternativ til Pulisic som Liverpool hadde på blokka, og som ble hentet til spottpris. Sveitseren er blitt en stor suksess på Anfield. 27-åringen har så langt bare startet 11 kamper for de røde, men har likevel bidratt med seks mål, inkludert to i seieren over Manchester United.

Pearce mener at Pulisic fortsatt er et lovende talent, heller enn en fullt utviklet spiller. Han har gjort bare 15 mål på 115 kamper for Dortmund.

«Prislappen virket også avskrekkende. Liverpool ville ikke kjøpe en squadspiller for 58 millioner pund. De vil helt klart ikke betale en slik sum for en spiller som ikke vil være fast i startoppstillingen, og som bare hadde 18 måneder igjen av sin nåværende kontrakt. Derfor hadde ikke Klopp noen problemer med at Chelsea fikk tilslaget», forklarer Pearce.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]