Salah er ligaens mest verdifulle spiller

Mohamed Salah alene er verdt mer enn to av lagene i Premier League og er den mest verdifulle spilleren i ligaen.

10. jan 2019 kl 14.31 Odd Sindre Tonning

Dette forteller tall fra Transfermarkt, som jevnlig kartlegger hvor høy markedsverdi hver av spillerne og lagene i Premier League, og verden for øvrig, har.

Salah har en markedsverdi tilsvarende £135 millioner. Dette gjør Liverpools toppscorer til den mest verdifulle spilleren i Premier League, en tittel han deler med Kevin De Bruyne, Eden Hazard og Harry Kane.

Denne verdien gjør at han alene er verdt mer enn hele troppen til både Huddersfield (£108M) og Cardiff (£80M).

På andreplass blant Liverpool spillerne finner vi Roberto Firmino som er verdt £72M, mens Virgil van Dijk og Sadio Mané følger hakk i hæl på £68M.

Av spillerne som ble tatt ut til den forrige landslagssamlingen med England er Trent Alexander-Arnold på åttendeplass den mest verdifulle Liverpool-spilleren, verdt £41M. Her topper Harry Kane, foran tidligere Liverpool-spiller Raheem Sterling og Dele Alli.

Liverpool er nest mest verdt

Av lagene i Premier League er det Manchester City som kommer best ut. Troppen deres er nå verdt smått utrolige £1.02 milliarder.

Dermed er det fremdeles et lite byks opp for Liverpool, som har den nest mest verdifulle troppen i ligaen med £838M.

Det tredje laget som er med i kampen om ligagullet, Tottenham, har en verdi pålydende £747M, og må dermed se seg slått av Chelsea på £820M.

Liverpools kommende motstander i Champions League, Bayern München, ville vært Premier Leagues sjette mest verdifulle klubb, da deres spillere er verdt £683M.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]