Scoret i samme kamp for ellevte gang

Firmino, Mané og Salah har etter kampen mot Crystal Palace scoret i samme kamp hele elleve ganger siden starten av forrige sesong.

21. jan 2019 kl 22.30 Hans Christian Boge-Fredriksen

Supertrioen Roberto Firmino, Sadio Mané og Mohamed Salah har fått navnene sine sammen på måltavla hele elleve ganger i alle turneringer siden de begynte å spille sammen i Liverpool forrige sesong.

Første gang alle tre scoret i en og samme kamp var i serieåpningen mot Watford forrige sesong – da de første gang spilte sammen i en tellende kamp.

Knuser alle andre trioer

Hvis man setter dagens angrepstrio opp mot tidligere trioer som har spilt på Anfield, er Firmino, Mané og Salah i en helt egen klasse når det kommer til mål i samme kamp.

Luis Suárez, Daniel Sturridge og Raheem Sterling var nær å skyte Liverpool til Premier League-tittelen sesongen 2013/14, men de tre scoret aldri i samme kamp.

Litt lengre tilbake i tid var Fernando Torres, Dirk Kuyt og Steven Gerrard en farlig angrepstrio – selv om spesielt Gerrard spilte noe lengre bak på banen enn dagens trio. Denne trioen scoret kun én gang i samme kamp. Det skjedde i 0-4 seieren borte mot Marseille i gruppespillet i Champions League sesongen 2007/08.

Sist gang Liverpool ble seriemester i 1989/90 scoret trioen Ian Rush, John Barnes og Peter Beardsley vanvittige 70 mål til sammen. Firmino, Mané og Salah scoret til sammenligning 57 ganger forrige sesong, men trioen fra 89/90 scoret kun i samme kamp to ganger.

Tre ganger denne sesongen

Firmino, Mané og Salah scoret i samme kamp åtte ganger i deres debutsesong som en trio. Fem av gangene var i Premier League, mens tre av de var i Champions League.

Spesielt godt huskes nok 4-3 kampen mot Manchester City i januar i fjor, da Liverpool påførte den suverene serielederen deres første tap for sesongen. Måltyvene scoret da en gang hver på ni minutter, som på lang vei avgjorde kampen i de rødes favør.

Den første semifinalen i Champions League forrige sesong mot Roma er nok også et av de største høydepunktene der alle tre scoret. To scoringer av Salah og Firmino, og en av Mané sørget for at Liverpool hadde et meget godt utgangspunkt med 5-2 før returoppgjøret i Italia.

Denne sesongen har de trioen scoret i samme kamp tre ganger. Alle tre har kommet på Anfield; 4-0 seieren over Røde Stjerne i Champions League, 5-1 seieren over Arsenal i romjulen, og nå sist 4-3 seieren over Crystal Palace.

Liverpool har vunnet samtlige av kampene der alle tre har scoret, bortsett fra den første mot Watford som endte 3-3.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]