Spiss byttet utlånsklubb

Taiwo Awoniyi trivdes ikke i KAA Gent.

18. jan 2019 kl 21.58 Einar Kvande

Den unge Liverpool-spissen Taiwo Awoniyi har snakket om en vanskelig periode på lån hos KAA Gent, etter at han har byttet utlånsklubb til Royal Excel Mouscron frem til sesongslutt. En klubb som Awoniyi har vært utlånt til fra Liverpool også tidligere. Det melder Liverpool Echo.

Nigerianeren kom til Anfield i august 2015, men har vært utlånt til andre klubber gjennom hele sin Liverpool-karriere, i avvente av at han skal få arbeidstillatelse i England.

Først var han en periode hos FSV Frankfurt, deretter var han i NEC Nijmegen. Forrige sesong hadde han stor suksess i Royal Excel Mouscron, hvor 21-åringen gjorde 10 mål på 31 kamper.

Lite spilletid

I sommer ble han lånt ut til KAA Gent. Awoniyi startet sesongen som førstevalg, men har bare startet en kamp siden september, og har ikke scoret i noen av de 16 ligakampene han har spilt.

Awoniyi mistrivdes i Gent, og låneavtalen ble ifølge Echo kansellert tidligere denne måneden. Han returnerte raskt til Mouscron.

– Det er godt å være tilbake i Mouscron. Jeg er i det minste ikke bare et nummer her, men en del av familien, siteres spissen av La Derniere Heure.

– Gent er en hyggelig klubb, med topp folk, men jeg følte meg ikke som en skikkelig spiller der. Det er fortsatt vanskelig å forstå hvorfor jeg ikke fikk spille mer. Jeg trente godt, ga alt hele tiden, men hver helg ble jeg overrasket over at jeg ikke var i startoppstillingen.

Totalt fikk Awoniyi 10 kamper fra start og 12 innhopp fra benken for KAA Gent. Han gjorde tre mål på disse kampene. Ingen av scoringene kom i ligaen.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]