Storskjermene skal vise VAR

Anfield er en av to stadioner uten storskjerm.

18. jan 2019 kl 08.48 Arild Skjæveland

Fra og med neste sesong kommer videodømming (VAR) til å bli innført i Premier League, etter at klubbene stemte over det i november.

Klubbene jobber sammen med FA og EFL om hvordan systemet best mulig skal fungere. Klubbenes største bekymring har vært hvordan avgjørelser tatt med VAR blir kommunisert til supporterne på stadion.

Når VAR tidligere har blitt tatt i bruk i de engelske cupene, har ikke repriser blitt vist på storskjermene – men flere av storklubbene mener at supporterne må få tilgang til de samme bildene som de som ser kampen på TV, rapporterer Matt Hughes i The Times.

Vil bruke storskjermene

Tanken er at det vil bli mindre opphisset stemning mellom supportere på stadion dersom avgjørelsene vises, fordi det er enighet om at dommerne ved å bruke systemet vil ha tatt den riktige avgjørelsen.

Storskjermene skal vise repriser av situasjonene etter at dommeren har tatt sin avgjørelse.

I dag blir storskjermene stort sett brukt til å vise repriser av scoringer, lagoppstillinger og tiden.

Tidligere denne uken intervjuet vi den tidligere Premier League-dommeren Bobby Madley, blant annet om VAR. Det intervjuet kan leses her.

Liverpool og United står uten

Av de 20 Premier League-klubbene er det bare Liverpool og Manchester United som ikke har storskjermer på sine stadioner.

Det er så langt ingen planer om å sette krav om at stadionene må ha dette. Når VAR-avgjørelser skal bli tatt på stadionene uten storskjerm, vil det kommuniseres over lydanlegget at det er det som foregår.

I 2012 søkte Liverpool FC om å sette opp to storskjermer i hvert sitt hjørne av Sir Kenny Dalglish Stand. Det ble aldri installert, og LFC står fortsatt uten.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]