– Vi kan ikke sammenligne oss med City før vi har vunnet ligatittelen

Liverpool-forsvarer er klar i sin tale foran storkampen på Etihad.

1. jan 2019 kl 09.09 Einar Kvande

Forrige sesong vant Liverpool over Manchester City tre ganger. To av gangene var i kvartfinalen i Champions League. Men Andy Robertson er klar på at Liverpool ikke kan hevde at de er på samme nivå som City før de har sølvtøy å vise til.

– Vi snakket om City forrige sesong, og det er jeg sikker på at alle andre lag også gjorde. De var vanskelige å slå, minnes Robertson til Liverpool Echo.

– Vi slo dem selvsagt på hjemmebane i ligaen og i Champions League, men i ligaen var det ikke mange andre som slo dem. Greia er at de fullførte med stil, og fikk sine vinnermedaljer og trofeet. Enn så lenge har vi ikke vunnet noe, men etter sesongen kan vi forhåpentligvis snakke om at vi har vunnet noe, fortsetter skotten.

– Selvsagt håper vi at vi kan vinne ligaen, men vi vet hvor vanskelig det er, og vi vet at to lag, kanskje enda flere, er like bak oss og kan skape trøbbel for oss.

– Vi vet at de vil puste oss i nakken, så vi må holde beina godt plantet på bakken og forhåpentligvis kan vi feire til slutt. Men vi tar en kamp om gangen.

– City har vunnet tittelen. Det er noe vi aldri har gjort. De har mer erfaring enn oss med å befinne seg i denne posisjonen, men vi ser frem til det som kommer.

– Enormt viktig kamp

Liverpool slo City ved å angripe forrige sesong. Og de røde kommer neppe til å legge seg bakpå på torsdag heller.

– Vi spiller på den måten kampen forteller oss at vi skal spille, sier Robertson om den saken.

– Arsenal var ganske åpne, og vi utnyttet det. De utnyttet også at vi var åpne da de tok ledelsen, så vi må studere den scoringen, for det var ikke bra nok av oss.

– Men vi spilte offensivt og scoret mål. Det kan du gjøre i alle kamper, men hver kamp er selvsagt helt forskjellig. Vi må vente og se hvordan denne kampen blir.

– Dette er selvsagt en enormt viktig kamp, og Tottenham ønsker å dra nytte av at de to lagene foran dem på tabellen møtes innbyrdes, noe som betyr at vi ikke begge kan få full pott.

– Tittelkampen vil leve hele sesongen. Vi er i en god posisjon nå, men det handler om å fortsette slik og forsøke å bygge videre på dette hver eneste kamp vi spiller, avslutter Robertson.

Manchester City v Liverpool på Etihad spilles torsdag 3. januar klokken 21.00 og blir vist på TV 2 Sport Premium.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]