– Viktig å komme på vinnersporet igjen

– Guttene arbeidet hardt og fortjente dette resultatet i dag, sa Klopp på pressekonferansen etter seieren i Brighton.

12. jan 2019 kl 19.04 Tor Sandø

Klopp var klar på at spillerne måtte være klare for utfordringen som ville møte dem i Brighton i ettermiddag. Det var viktig å komme tilbake på vinnersporet.

– Faller en rytter av hesten er det viktig å gå opp på hesten og ride igjen. Vi gjorde ikke så mye ut av de to tapene, sa Klopp om de to siste kampene og det at de igjen står med tre ligapoeng.

Ikke den beste

– Dette var ikke den beste kampen vi har spilt denne sesongen, men spillerne viste modenhet på sitt beste. Jeg sa de måtte vise ro og spille kontrollert. Det er så bra å se fordi det var en vanskelig kamp og fordi Brighton er et godt lag som gjør det bra, sa Klopp på pressekonferansen etter kampen.

Liverpool-manageren mente at spillerne hans ikke gjorde noen store feil i kampen.

– Det er vanskelig for spillerne å holde konsentrasjonen på høyt nivå gjennom en hel kamp, men guttene greide det. Vi hadde nok sjanser i første omgang til å score, men det skjedde ikke. Vi hadde løpene, men ikke nok til å vinne andreballen, sa Klopp.

Fabinho som midtstopper

Han fant grunn til å rose Fabinho for måten han har gått inn i midtstopperrollen sammen med van Dijk på.

– Fabinho er en fantastisk spiller. Å ha en god fotballspiller i den posisjonen når du har ballen er veldig bra, så prøvde de å spille lange baller mot ham og han gjorde det igjen godt. Han har en defensiv hjerne og kan spille i mange posisjoner. Vi forsvarte oss godt og visste at dersom vi gjorde en feil der bak, ville Brighton komme tilbake i kampen. Vi er veldig fornøyd med måten vi forsvarte oss på, sa manageren.

Klopp nevnte naturlig nok også angrepsspillerne.

– Det er briljante situasjoner når Salah dribler i boksen og gjør Brighton-forsvarernes jobb vanskelig. Sadio og Bobby (Mané og Firmino) hadde sine muligheter også. Etter straffesituasjonen beholdt vi roen, noe som var bra og lurt og vi forsøkte å skape uten å ta de store risikoene. Jeg likte andreomgangen. Vi justerte på ting og dette fungerte bra.

Trent Alexander-Arnold spilte godt mot Brighton, men var ikke langt unna å miste kampen etter en smell under oppvarmingen.

– Han tråkket på ballen under oppvarmingen. Jeg så ikke at det skjedde og det var noe som skjedde med ankelen. Han tok noen sprinter og jeg syntes at det ikke så så bra ut, men etter hvert fortalte Trent meg at smerten var borte, sa Klopp.

Tittelfavoritter

Klopps kollega i Brighton, Chris Hughton, var naturlig nok ikke like fornøyd.

– Vi er selvfølgelig ikke fornøyd med null avslutninger på mål, men Liverpool er det beste laget i landet for øyeblikket. Vi må sette favorittstempelet på dem, sa Brighton-manageren etter kampslutt.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]