West Ham-kampen flyttes på kort varsel om det blir omkamp i FA cupen

En så sen flytting av kampen gjør ting svært problematisk for tilreisende supportere.

15. jan 2019 kl 09.23 Arild Skjæveland

I utgangspunktet er West Ham - Liverpool satt opp som mandagskamp, på Sky Sports sitt flaggskip Monday Night Football kl 21.00 norsk tid 4. februar.

På grunn av FA cupen, står kampen i fare for å bli flyttet. Dersom AFC Wimbledon og West Ham spiller uavgjort når de møtes på Kingsmeadow lørdag 26. januar – må de to lagene ut i omkamp i midtuken etterpå. Det vil føre til at kampen mot Liverpool flyttes tilbake til søndag 3. februar, med avspark kl. 13.00 norsk tid.

Etter det vi forstår, vil ikke en eventuell flytting av kampen ha betydning for om den sendes på TV her hjemme eller ei – men det gjør ting svært problematisk for de tilreisende.

Spirit of Shankly med pressemelding

Det var Spirit of Shankly sin pressemelding som gjorde at saken fikk fokus. En flytting av kampen kun én uke før, gjør ting veldig komplisert for tilreisende fra Merseyside.

«Spirit of Shankly mener at alle datoer og tider for kamper bør være helt satt når de blir offentliggjort, og at supporterne bør få god tid før kampene. Supportere først – ikke TV og profitt», står det i pressemeldingen. Les hele pressemeldingen her.

I utgangspunktet er også mandagskamp i London et mareritt dersom en reiser fra Liverpool. Det betyr at en ikke kan komme seg hjem med offentlig transport, og en må ta seg fri fra jobb, overnatte eller reise med buss.

Dersom kampen flyttes til søndag med så tidlig avspark, gjør det ikke ting særlig enklere. Spesielt ikke for de mange som allerede har bestilt sine reiser sørover.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]