KLAR:  Harvey Elliott er klar til å spille, ifølge Pep Lijnders.

Blir den yngste Liverpool-spilleren på Anfield

Harvey Elliott kommer til å skrive seg inn i historiebøkene.

Onsdag kveld er Harvey Elliott 16 år og 209 dager gammel. Det er forventet at han kommer til å bli involvert når Arsenal gjester Anfield i ligacupen - og med det kommer han til å skrive seg inn i historiebøkene.

Jerome Sinclair er fortsatt den yngste som har spilt for Liverpool, da han fikk sjansen i 2012 - men det var på bortebane. Elliott kommer til å bli den yngste som spiller for de helrøde på Anfield.

Dersom han skulle score i tillegg, vil han bli klubbens yngste målscorer. Slik han presterte mot MK Dons i forrige runde er det ikke noe som virker utenkelig - selv om motstanderen denne gang er Arsenal.

– Han er klar. Vi må være 100 prosent overbevist, ellers vil vi ikke gjøre det, sier assistent Pep Lijnders til The Telegraph

– Det vil ikke hjelpe talentet. Du ser en spiller som lærer veldig raskt på Melwood. Han lærer verdiene til klubben, og er veldig høflig. Han er en lagspiller, og du kan se noe spesielt i ham. Spillet er så komplekst, så du ser mange forskjellige ting.

– Du må se en identitet, og for alle spillerne er det forskjellig. Vi ønsker alltid å se ønsket om å få ballen. Dersom du mister den, vinn den tilbake, den er vår. Det er enkelte verdier som alltid skal være der. Lidenskap og ambisjon. Vi må se det. Harvey er en spiller som er super mellom linjene, og som kan skape ting.

Må være forsiktig

Selv om Elliott ser ut til å få nye minutter for førstelaget, er de utmerket klar over hans unge alder.

– Vi kan selvsagt ikke glemme at han bare er 16 år. Vi må være forsiktige med det. Men slik jeg ser ham, og siden jeg har jobbet med ham, ser jeg en veldig utdannet gutt.

– En gutt som har lidenskap for spillet. Dersom du kommer hit, ser du seniorspillere som på hver sin måte er eksempler. Spillere som aldri klager, spillere som aldri kommer med unnskyldninger. Når det er vanskeligst, så gir de aldri opp.

– De setter laget foran seg selv. For en ung spiller kunne du ikke bedt om bedre omgivelser for å vokse i. Det gjør et bra lag til et lag med suksess.

Liverpool - Arsenal spilles onsdag kl. 20.30, og sendes på Viasat 4 og Viaplay.

Del
Siste Til vår nyhetsoversikt
13.11.2019 kl 20:14

Manchester City med formell klage på dommer Michael Oliver etter tapet på Anfield

De lyseblå skal ha påpekt det de mente var tre feilaktige avgjørelser til dommersjefen.

+
13.11.2019 kl 17:13

Hva navnerettighetene til Anfield nå er verdt

Verdien på Liverpool har blitt mangedoblet siden FSG kjøpte klubben, og prisen for mulige sponsorer øker også.

+
13.11.2019 kl 15:48

Gini Wijnaldum forlot landslagstrening

Liverpools midtbanespiller kan være usikker til neste kamp for Nederland.

+
13.11.2019 kl 10:12

I landslagsdiskusjonen uker etter debuten: – En veldig talentfull spiller

Neco Williams følges tett av den walisiske landslagsledelsen og trener Ryan Giggs.

+