– Det er ikke bare det målet jeg vil folk skal huske meg for

Ben Woodburn snakker om hvordan det var å bli tidenes yngste målscorer for Liverpool, tiden hans i Oxford United denne sesongen og om fremtiden i Liverpool.

15. okt 2019 kl 19.17 Odd Sindre Tonning

Ben Woodburn er spilleren mange har ventet på at skal slå ut i full blomst. Helt siden han fikk sine første minutter for Liverpool mot Sunderland i 2016 har folk ventet i spenning på hva denne gutten kan få til.

Bare tre dager etter debuten fulgte han opp med å bli tidenes yngste målscorer for klubben, da han scoret mot Leeds I Ligacupen. Men etter dette har ikke ting gått helt på skinner for mannen som i dag fyller 20 år.

– Jeg hadde ingen anelse om at jeg slo rekorden

17 år og 45 dager var waliseren da han hamret ballen i nettet bak en sjanseløs Marco Silvestri i Leeds-målet. At han nettopp hadde blitt historisk var han ikke klar over.

– Når jeg scoret hadde jeg ingen anelse om at jeg slo rekorden. Jeg husker at jeg gikk av banen med Trent (Alexander-Arnold). Spillerne sa «bra jobbet», manageren (Jürgen Klopp) sa det samme, fordi jeg hadde scoret mitt første mål for Liverpool, sier Woodburn i et intervju med Daily Mail.

– Det var nok ikke før jeg begynte å sjekke Instagram at jeg innså hvor stort det var.

Etter denne kampen skulle ungguttens liv forandre seg fullstendig. Han forteller at folk nå begynte å stoppe ham på gaten for å spørre om å ta bilde med ham og få spillerens autograf.

– Dersom noen ønsker et bilde, så er jeg mer enn glad for å stille opp, sier han.

Men selv om han var fornøyd med å slå en slik rekord, så håper han at han har flere store milepæler i vente.

– Jeg er stolt over målet, og over det å bli Liverpools yngste målscorer. Men det er ikke det jeg ønsker at folk skal huske meg for. Jeg ønsker å komme meg frem og gjøre andre, og større ting.

Opp- og nedturer

Tiden etter den historiske rekorden har blitt fylt med både medgang og motgang for Woodburn. Han har siden kampen mot Leeds i 2016 spilt ytterligere ni kamper for klubben, uten å få noen målpoeng.

Forrige sesong ble han lånt ut til Sheffield United, som da spilte i Championship, i håp om å få verdifull førstelagserfaring. Men dette låneoppholdet ble på ingen måte slik som han og klubben hadde håpet på.

– Forrige sesong var tøff. Jeg spilte ikke for Sheffield United, men jeg kunne ikke klage fordi de gjorde det svært bra, og rykket opp til slutt, sier han, etter at han bare fikk spille åtte kamper for Sheffield United, hvor to av dem var fra start, ble han hentet tilbake til Liverpool i januar.

SJELDENT SYN:
SJELDENT SYN:  Ben Woodburn i Sheffield United drakten ble et sjeldent syn forrige sesong, da hans låneopphold i Yorkshire-klubben ble en skuffelse.

Denne sesongen har vært en helt annen historie. På utlån hos Oxford United på nivå tre i England har han så langt fått spille tolv kamper for klubben, og notert seg for fem assist og en scoring. Alt gikk bra helt til de for litt over en uke siden møtte Accrington Stanley, en kamp der Woodburn endte opp med en brukket fot.

Det er forventet at 20-åringen er satt ut av spill i rundt tre måneder, og han er for øyeblikket i Liverpool hvor han gjennomgår rehabilitering, før han skal returnere til Oxford igjen når han er tilbake i trening.

Vil gjøre som Gnabry

Men til tross for den uheldige skaden, forteller Woodburn at han har tatt steg i riktig retning i Oxford.

– Jeg har lært mye i klubben denne sesongen. Jeg vet at jeg kan spille 90 minutter, og fortsette å kjempe for laget. Jeg har fått juling og måttet tåle harde taklinger, men jeg har vist at jeg ikke er noen lettvekter, sier han.

Han innrømmer også at det å se en spiller som Serge Gnabry hevde seg på den europeiske scene i Bayern München er til inspirasjon for ham.

– Det er til stor hjelp å se en spiller som Gnabry utvikle seg. Jeg så hans fire mål for Bayern München mot Tottenham i Champions League. Når han var 20 fikk han ikke spilletid på lån hos West Bromwich, sier 20-åringen.

– Han har vist at du kan få et gjennombrudd dersom du bare fortsetter å jobbe hardt, og forhåpentligvis kan jeg gjøre noe av det samme som han har gjort.

Når han var 20 fikk ikke Gnabry spilletid på lån hos West Bromwich. Forhåpentligvis kan jeg gjøre noe av det samme som han har gjort.Ben Woodburn

Vil spille for Liverpool

Selv om han bare har scoret to mål på klubbnivå og to for landslaget, tror Woodburn at det er flere mål i vente fra ham i tiden fremover.

– Jeg er en som skaper sjanser, men jeg tror også at jeg kan score mål. Jeg har truffet stolpen fire eller fem ganger, og jeg vet at de kommer til å gå inn dersom jeg fortsetter å komme meg i de riktige posisjonene.

Og dersom Woodburn får den utviklingen han håper på, som gjør at han kan gjøre noe av det samme som Gnabry har gjort i Bayern München, vet waliseren hvilken klubb det er han håper å bryte gjennom for.

– Jeg vokste opp som Liverpool-supporter, og jeg kommer nok alltid til å sikte mot å spille for Liverpool. Det er mitt største mål, og når jeg er tilbake i Liverpool-troppen må jeg vise alle at jeg er klar.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]