– Det var en veldig, veldig alvorlig skade

Jürgen Klopp er imponert over hvordan Alex Oxlade-Chamberlain har kjemptet seg tilbake i toppform etter den alvorlige kneskaden han fikk våren 2018.

25. okt 2019 kl 17.02 Einar Kvande

Alex Oxlade-Chamberlain scoret to flotte mål og dokumenterte solid form i 4-1 seieren over Genk onsdag kveld. Jürgen Klopp beskriver dette som et nytt steg i riktig retning etter Ox sin alvorlige kneskade for halvannet år siden.

– Det var en veldig, veldig alvorlig skade, men han har vært tilbake i spill lenge nå. Men jo lenger du er ute med skade, jo lenger tid tar det å komme tilbake. Det er problemet med slike skader, konkluderte Liverpool-manageren under sin pressekonferanse i ettermiddag.

– Når du er på toppen av din karriere, tenker du ikke så mye, du bare handler. Det handler om å ha en følelse for spillet, gjøre det rette, og bruke ditt talent. Det er dette du mister. Under rehabiliteringen jobber du deg tilbake, men flyten og rytmen mangler. Det er ikke så lett å finne tilbake dette. Av og til kan det skje helt tilfeldig i en spesifikk situasjon, som ved å score et mål, få til en vellykket dribling eller legge et sensasjonelt godt innlegg, forklarte Klopp.

– Men du trenger ofte tid for å finne tilbake til dette. Derfor mistet vi aldri troen og ble utålmodige. Hvorfor skulle vi det?

– For en spiller er det vanskeligere å ikke bli utålmodig, for du husker hva du kunne utrette før skaden, men etter skaden er det ikke så enkelt å gjøre det. Så man trenger tid.

Mer i vente

Klopp mener at Ox har tatt store steg de siste par ukene.

– Mine forventninger til Ox er ganske høye. Jeg ble imponert over målene han scoret, men vi har mer i vente fra den kanten. Han vet det, og jeg vet det, så alt er bare bra.

– Det er ingen hemmelighet hvor høyt jeg setter Ox som person og som spiller. Målene han scoret i Belgia var helt utrolige. Jeg har ikke sett noe slikt som den andre scoringen på lang, lang tid, om noen gang. Det var virkelig et spesielt øyeblikk. Det første målet er noe vi har sett at Ox er i stand til å gjøre før. Det overraskende skuddet.

– Nå har jeg flere spillere å velge mellom foran kampen mot Tottenham, noe som er bra.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]