– Disse kampene er spesielle, og du gleder deg litt ekstra

Dirk Kuyt mener kampene mot Manchester United er de største, og gleder seg ekstra til Liverpools kamper for tiden.

16. okt 2019 kl 11.36 Arild Skjæveland

Til helgen skal Liverpool møte Manchester United på Old Trafford. Dirk Kuyt er en spiller som har vært involvert, og sentral, i flere av kampene mot erkerivalen.

– Du kan alltid kjenne på rivaleriet mellom Liverpool og United. Vi vet at derbyene mellom Liverpool og Everton er store for de som bor i Liverpool, men Liverpool - United eller United - Liverpool er en av de største kampene i England, og jeg elsket å spille i dem. Vi hadde mange gode resultater den gang, sier han til Liverpoolfc.com.

Han scoret alle Liverpools mål da de helrøde slo United 3-1 på Anfield i mars 2011.

– For meg var høydepunktet hattricket mot United, og det sene vinnermålet i FA cupen. Jeg satte alltid pris på de kampene, sier han.

– Dette laget er bedre enn vårt

Kuyt var en del av laget som kom på andreplass bak nettopp United i 2008/09-sesongen. Han mener årets Liverpool-utgave er bedre.

– Vi var veldig nære å ha suksess. Vi manglet bare noen små detaljer fra å ta steget. Med spillere som Stevie og Carra, Mascherano, Torres og mange andre veldig gode spillere, manglet vi bare det lille, sier han.

– Dersom du ser hvordan laget til Klopp er bygd opp, kan du se at det utvikler seg hele tiden, og det ser ut til å kunne ha suksess også i Premier League. Vi var et slikt lag, men kunne ikke ta det steget. Forhåpentligvis kan dette laget gjøre det, for etter min mening er dette laget bedre på banen enn det vårt var.

– Jeg gleder meg alltid til å se kampene, fordi det er en glede å se Liverpool for tiden. Dette er spesielle kamper, og gleder deg litt mer enn til andre kamper, sier nederlenderen.

Manchester United - Liverpool spilles søndag kl. 17.30, og sendes på TV 2 Sport Premium.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]