REKORDJAKT:  Jürgen Klopp og Liverpool har muligheten til å ta to Premier League-rekorder.

Liverpool jakter to rekorder på Old Trafford

Kan tangere Chelsea-rekord og Manchester City-rekord med seier mot erkerivalen.

Liverpool har fått en eventyrlig start på sesongen, og har bare fortsatt den glimrende formen fra forrige sesong. Det gjør at laget nå har kommet i en posisjon der de kan tangere to imponerende rekorder.

Det er bare det at Manchester United står i veien, på en stadion der Liverpool vanligvis ikke har gjort det så bra i Premier League-æraen.

18 på rad?

Manchester City har rekorden for antall ligaseire på rad. Den ble satt mellom 26. august og 27. desember 2017, med 18 strake seire i ligaen under Pep Guardiola. Det er en rekord totalt i engelsk fotball, også før førstedivisjon ble Premier League i 1992/93.

Den tidligere Premier League-rekorden var det Arsenal som hadde, da de vant 14 kamper på rad mellom februar og august i 2002 under Arsene Wenger. Den rekken har Jürgen Klopps lag slått for lengst.

Liverpool har på de 17 siste ligakampene slått Burnley (H), Fulham (B) Tottenham (H), Southampton (B), Chelsea (H), Cardiff (B), Huddersfield (H), Newcastle (B), Wolverhampton (H) i 2018/19, og Norwich (H), Southampton (B), Arsenal (H), Burnley (B), Newcastle (H), Chelsea (B), Sheffield United (B) og Leicester (H) denne sesongen.

For Manchester City stoppet rekken borte mot Crystal Palace, i en kamp som endte 0-0 på årets siste dag i 2017.

Ni strake fra start?

Chelsea har rekorden for den beste starten i en Premier League-sesong. Under José Mourinho vant blåtrøyene ni strake kamper fra starten av 2005/06-sesongen, en sesong der de forsvarte ligatittelen.

Det stoppet da de møtte Everton i den tiende ligakampen.

Nå er det Manchester United på bortebane som er Liverpools utfordring for å tangere den rekorden. Liverpool har vunnet åtte til nå.

Tar vi med det som skjedde før 1992/93, så er det Tottenham som har rekorden. De vant 11 strake kamper i starten av 1960/61-sesongen - da de vant det som er deres siste ligagull.

Manchester United - Liverpool spilles søndag kl. 17.30, og sendes på TV 2 Sport Premium.

Del
Siste Til vår nyhetsoversikt
11.11.2019 kl 22:58

Gomez og Sterling måtte skilles på England-trening

Dagen etter storkampen på Anfield var temperaturen fortsatt høy mellom Joe Gomez og Raheem Sterling på treningsfeltet til England.

+
11.11.2019 kl 19:17

Frykter tilbakefall på Salahs skade

Liverpool venter i spenning på å få vite omfanget av ankelskaden til Mohamed Salah mens han er på landslagsopphold.

+
11.11.2019 kl 16:47

– For en kamp!

Georginio Wijnaldum analyserer seieren over Manchester City.

+
11.11.2019 kl 10:50

– Dette var min begravelse

Liverpool spiller så godt at det er smertefullt for Gary Neville.

+