– Det skal ikke skje i 2019

Jordan Henderson har snakket om skandalekampen i Bulgaria.

16. okt 2019 kl 08.29 Arild Skjæveland

England knuste Bulgaria 6-0 i Sofia mandag kveld, men det er ikke det sportslige som har vært i fokus etter kampen. Allerede før oppgjøret var det snakket om hva laget skulle gjøre dersom det kom rasistiske tilrop fra tribunen.

Dessverre skjedde det som var fryktet, og en kunne tydelig høre apelyder fra tribunen, og kameraet fanget opp en rekke supportere som gjorde «nazihilsen» med utstrakt høyrearm.

Liverpool hadde tre spillere i den engelske troppen, men det var bare Jordan Henderson som kom på banen i de to kampene. Han har snakket om det som skjedde i Sofia.

– Jeg likte åpenbart ikke situasjonen vi var i. Det var ikke noe hyggelig å være involvert i, og det skal ikke skje i 2019. Det er veldig skuffende, sier Liverpool-kapteinen til The Guardian.

Ville straffe dem

To ganger ble det pause i spillet på grunn av det som skjedde på tribunen. På forhånd var det snakk om å avbryte kampen dersom noe slik skulle skje.

– Samtidig synes jeg vi som lag håndterte det så bra. Vi snakket om det før vi kom hit bare i tilfelle det skulle skje, og dessverre gjorde det det. Vi snakket sammen, og avgjørelsen var at vi skulle fortsette - for dersom du forlater banen og stopper kampen, så vinner de egentlig.

– Det var slik vi så på det, og det var det som var meldingen i garderoben i pausen. Vi ønsket å gå ut i andreomgang og straffe dem, og straffe laget deres på banen, og jeg mener vi gjorde det.

6-0 er Bulgarias største hjemmetap i historien.

– Vi er åpenbart fornøyd med prestasjonen, men det føles som at dette ikke er noe som skal kunne skje. Det å høre meldingen om rasismen, og så høre at hele stadion piper var merkelig. Jeg er sikker på at noe vil bli gjort, sier han.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]