I SPANIA:  Nabil Fekir spiller nå for Real Betis etter at den forventede Liverpool-overgangen fra Lyon i fjor sommer kollapset.

Eks-agenten prater ut: – Derfor feilet Fekir-overgangen

– Vi trodde vi var i en film, sier han.

Det er over et år siden Nabil Fekir var på nippet til å bli Liverpool-klar, før overgangen fra Lyon plutselig kollapset. Fortsatt lurer mange på hva som egentlig skjedde.

Forklaringen i pressen var først en mislykket medisinsk test, med flere påstander som forsøk på pruting, en irritert klubbpresident og innblanding av familiemedlem.

Spilleren selv uttalte tidligere i høst at dette var blant mange løgner som omhandlet sagaen.

Men én ting er sikkert: Fekir har brutt all kontakt med agenten han hadde under forhandlingene, Jean-Pierre Bernès, som umiddelbart fikk sparken.

Bernès har på sin side gått rettens vei for å klage på sparkingen.

– Alt var klart

Nå uttaler den franske agenten seg om situasjonen med Liverpool i et intervju med Canal Plus, og hevder de røde endret mening av to grunner: den medisinske testen og involveringen av Fekirs svigerbror.

– ALT VAR KLART:  Fekirs tidligere agent sier overgangen brøt sammen selv om «alt var klart» etter månedsvis med forhandlinger.

– Nabil var Liverpools prioritet, sier Bernès, sitert av getfootballnewsfrance.com.

– Jeg jobbet med Liverpools representanter i fire måneder, med Jürgen Klopp, Jean-Michel Aulas (Lyons klubbpresident, red.anm.), alt var klart.

– Nabil var klar over den fremtidige kontrakten sin, der han ville tjene rundt 45 millioner euro i løpet av fem år. Og på dagen den skulle signeres, i Rambouillet, så vi en advokat og Nabils svigerbror ankomme.

– De sa: «Stopp alt sammen, forhandlingene må starte på nytt!» Det var surrealistisk. Vi trodde vi var i en Walt Disney-film, forklarer Bernès.

Hevder holdningen endret seg

Han mener det var to hovedgrunner til at Fekir ikke ble klar for Liverpool.

– Den medisinske testen var negativ, forteller spillerens eks-agent.

– Og den andre tingen er at når du signerer for en storklubb som Liverpool, så trenger du en viss holdning. Da Liverpool-folkene fikk se dette oppstyret ... Noen ganger når en spiller har en skade, kan representantene gjøre en innsats for å få det til å funke likevel.

– Svigerbroren til Nabil Fekir opptrådte plutselig som spillerens agent. Han ønsket en salgskommisjon, noe alle vet er populært i disse dager.

Bernès forteller at Fekir endret oppførselen underveis da svigerbroren hadde involvert seg.

VAR KAPTEIN I LYON:  Liverpool forsøkte å hente Fekir i fjor sommer, men overgangen ble stoppet.

– Han så ut til å ha blitt helt forandret, han hilste ikke engang på Liverpool-representantene. Han kom etter legesjekken, alle så på hverandre, Liverpool-representantene lurte på hvor de var. Jeg skammet meg.

Fekir: – Løgn

Fekir uttalte selv i september i år at han ikke vet hvorfor overgangen gikk i vasken, men at forklaringen han fikk var at de røde ble usikre angående det ene kneet hans etter den medisinske testen.

– Jeg gjennomførte den medisinske testen, og så bestemte de seg for å ikke signere meg. På et stadium ville de ha meg til å tro at det var på grunn av kneet mitt. Men de trengte å finne på en unnskyldning, sa 26-åringen.

Ifølge Liverpool Echo var det nettopp usikkerhet rundt kneet som gjorde at overgangen kollapset.

«Og den type handling fra Fekir-leiren som Bernès forklarer ville ikke ha stoppet Liverpool fra å signere spilleren», skriver Chris Beesley i lokalavisen.

– De medisinske undersøkelsene jeg hadde på Clairefontaine (det franske landslagets base, red.anm.) var veldig tydelige: Kneet mitt er i god stand, og jeg føler meg helt fin, sa Fekir i september.

I AKSJON:  Fekir har to mål og én målgivende pasning på sine seks første ligakamper i Spania.

– Det er ingen problemer med kneet mitt, gjentok han.

Solgt til Betis

I sommer ble Nabil Fekir solgt til spanske Real Betis for omtrent en tredjedel av overgangssummen på rundt 53 millioner pund som Liverpool var klar for å punge ut ett år tidligere.

Der har han to mål og én assists på sine seks første ligakamper.

– Jeg bærer ikke nag til Liverpool. Jeg møtte dem, og relasjonene mellom oss var strålende. De viste meg at de virkelig ønsket meg der. Men når du ikke omgås med de rette personene, går det utover deg selv.

– Dette var et mørkt øyeblikk i karrieren min, sa Fekir i september.

– Hva føler du om den tidligere agenten din i dag?

– Når du ikke har noe positivt å si om noen, er det ikke noe poeng i å fortelle noe. Ellers kommer jeg til å si ting jeg vil angre på, svarte 26-åringen.

– Det passer ikke meg. Han vet selv hva som skjer. I dag har jeg ikke noe mer kontakt med ham, og jeg ønsker heller ikke noe mer av det. Det er bortkastet.

Del
Siste Til vår nyhetsoversikt
13.10.2019 kl 21:03

Akademidirektøren snakker for første gang om Duncan-saken

– Ikke alle spillere ønsker å vente og utvikle seg under oss, og det må vi respektere.

+
13.10.2019 kl 17:54

Wijnaldum-dobbel sikret nederlandsk seier

Gini i storform for landslaget.

+
13.10.2019 kl 14:53

– Lagene jeg spilte i manglet alltid en John Barnes-type, det har Liverpool nå

Jamie Carraghers favorittspiller i Liverpool er Sadio Mané.

+
13.10.2019 kl 11:46

– Klopp hatet fokuset på det kommersielle i Man Utd

Derfor sa Klopp nei til Manchester United før han takket ja til Liverpool.

+