Fekir åpner opp om Liverpool-overgangen som feilet

– Det som ble sagt, stemte ikke. Kneet mitt er helt fint, sier 26-åringen.

10. sep 2019 kl 12.40 Marius Rabben

I fjor sommer var Nabil Fekir på nippet til å bli Liverpool-spiller, men etter den medisinske testen stoppet plutselig overgangen fra Lyon.

Ifølge engelsk presse skal Liverpool, som sto klare med rundt 53 millioner pund, ha blitt usikre angående et kne, og det ble følgelig rapportert at klubben forsøkte å prute.

I tillegg ble det enkelte plasser hevdet et involveringen av et familiemedlem påvirket samtalene negativt.

Så, uansett forklaring, kollapset de siste forhandlingene.

– Mange løgner

Nå snakker den franske landslagsspilleren selv – som ett år senere ble klar for spanske Real Betis for en sum tilsvarende «bare» 18 millioner pund – om situasjonen med de røde.

– Jeg forsøkte å ikke tenke på det, men dette var noe som helt klart påvirket meg, erkjenner han om tiden etter i et intervju med storavisen L’Équipe (krever innlogging).

– Selv om det var ubevisst, og jeg gjentok for meg selv at dette var en del av skjebnen.

All praten om hvorfor ting ikke gikk som planlagt, gikk inn på Fekir selv.

– Det såret meg, for det har vært utrolig mange løgner om situasjonen. Spesielt alle dem som omhandlet familien min. Det gjorde vondt for dem. Det var vondt for meg, skikkelig vondt. Særlig når du vet at det som blir sagt, ikke er sant.

– Det som ble sagt, stemte ikke. Kneet mitt er helt fint. Jeg hadde en legesjekk på Clairefontaine (det franske landslagets treningsbase), og det viste seg raskt å være helt fint, ler franskmannen.

– Kneet mitt ble ikke engang nevnt, legger han til.

STOPPET:
STOPPET:  Fekir trodde han skulle bli Liverpool-spiller, men forhandlingene med Lyon kollapset omtrent på overtid.

Under forhandlingene var Lyons klubbpresident Jean-Michel Aulas tydelig på at han ønsket å beholde Fekir, og at Liverpool måtte punge ut hvis overgangen skulle gå igjennom.

– De trengte en unnskyldning

Spekulasjonene vil ha det til at Liverpool ville senke overgangssummen etter legesjekken, noe klubbpresidenten ikke tok godt imot.

– Man snakket om president Aulas sitt mottilbud. Hvis kneet mitt hadde vært i en så dårlig forfatning, ville han da gjøre så mye for å beholde meg?

– Men det verste er folks påstand om at overgangen ikke skjedde på grunn av familien min. Det er løgn. Men dette må man leve med.

Fekir forteller selv at han ikke skjønner hva som gikk galt.

– Vil du høre sannheten? Selv ikke jeg vet det. Det lover jeg.

– Jeg gjennomførte den medisinske testen, og så bestemte de seg for å ikke signere meg. På et stadium ville de ha meg til å tro at det var på grunn av kneet mitt. Men de trengte å finne på en unnskyldning.

– De medisinske undersøkelsene jeg hadde på Clairefontaine var veldig tydelige: kneet mitt er i god stand, og jeg føler meg helt fin. Det er ingen problemer med kneet mitt.

Ingen nag overfor Liverpool

Et drøyt år senere er Fekir altså på plass i Sevilla der Real Betis hører til. Ikledd grønne og hvite striper har han kommet godt i gang med La Liga-karrieren. Etter tre runder står han med to mål for sin nye klubb.

– Jeg bærer ikke nag til Liverpool. Jeg møtte dem, og relasjonene mellom oss var strålende, forklarer han.

I SPANIA:
I SPANIA:  Fekir ble i sommer klar for Real Betis for en sum under halvparten av det som Liverpool ville betale i 2018. I august scoret han mot Barcelona borte.

– De viste meg at de virkelig ønsket meg der. Men når du ikke omgås med de rette personene, går det utover deg selv.

Konflikt med eks-agenten

Franskmannen blir spurt om han her tenker på den tidligere agenten sin, Jean-Pierre Bernès, som ble sparket etter overgangssagaen i fjor.

– Kanskje ... Men, som jeg sa, sånn er skjebnen, svarer Fekir.

Bernès har senere gått rettens vei for å klage på sparkingen.

– Når du under forhandlinger ikke alltid informeres om hva som foregår, er det ikke normalt. Vi er en diskret familie. Og det er aldri bra å ville splitte opp en familie.

– Dette var et mørkt øyeblikk i karrieren min, forklarer Fekir.

– Hva føler du om den tidligere agenten din i dag?

– Når du ikke har noe positivt å si om noen, er det ikke noe poeng i å fortelle noe. Ellers kommer jeg til å si ting jeg vil angre på, sier 26-åringen.

– Det passer ikke meg. Han vet selv hva som skjer. I dag har jeg ikke noe mer kontakt med ham, og jeg ønsker heller ikke noe mer av det. Det er bortkastet.

– Føler du at du har gjort feil selv?

– Jeg var ikke sammen med de rette folkene. Men helt ærlig angrer jeg ikke på noe, for selv disse feilene har gjort at jeg har vokst og utviklet meg.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]