LANDSLAGSTØRKE:  Jordan Henderson jakter fortsatt på sitt første England-mål etter nesten ni år.

Venter fortsatt på sitt første landslagsmål

– Hvis vi vinner alle kampene i resten av karrieren min uten at jeg scorer, ville jeg vært mer enn fornøyd.

Liverpools kaptein får trolig sin 52. landskamp når England tar imot Kosovo på St. Mary’s i Southampton i kveld. Men siden debuten for snart ni år siden har altså ikke løpsmaskinen ennå havnet på scoringslista.

– Jeg sparer det til en stor anledning, spøker Henderson.

– Jeg har nok fått noen muligheter, og det ville selvsagt vært fint å score, men samtidig konsentrerer jeg meg bare om å vinne, sier han, ifølge Telegraph.

– Noe jeg kan forbedre

Med bred erfaring som en kontrollerende midtbanespiller har ikke målsjansene kommet på løpende bånd for Hendo, og selv om han står med 25 scoringer på 330 kamper for Liverpool, har 29-åringen kun ett mål i hver av de tre siste sesongene før denne.

– Scoringer er noe jeg kan forbedre, fortsetter Henderson.

– I mange kamper har jeg riktignok spilt i ankerrollen, så det har noe å si. Men jeg har fått muligheter, og jeg burde nok helt klart ha scoret mer enn jeg har gjort.

– Det er noe jeg må bli bedre på hvis jeg skal spille i den mer fremskutte posisjonen. Samtidig tenker jeg på min rolle i laget, og hvis alle andre scorer og vi vinner, er jeg fornøyd.

England, som leder gruppe A etter full pott på tre kamper, står med 14 mål i EM-kvaliken foran kveldens oppgjør på sørkysten.

– Hvis vi vinner alle kampene i resten av karrieren min uten at jeg scorer, ville jeg vært mer enn fornøyd. Alt handler om å vinne.

– Men det ville vært fint å score selv på et tidspunkt, sier Henderson.

Endelig god landslagsstemning

EM neste år arrangeres i hele tolv byer i tolv land, hvor semifinalene og finalen skal spilles på Wembley. Kommer engelskmennene så langt, har de altså en hjemmebanefordel når mesterskapet skal avgjøres.

Henderson mener spillernes forhold til England-fansen, noe som har variert i takt med prestasjonene gjennom en årrekke, er bedre enn på lenge etter å ha nådd den første VM-semifinalen på 28 år i 2018.

– Først må vi kvalifisere oss (til EM). Så kan vi forhåpentligvis få oppleve mesterskap på Wembley, og forholdet til supporterne kan bli veldig viktig.

– VM var et veldig godt vendepunkt når det gjelder relasjonen med fansen. Jeg kunne merke at de ble mer begeistret for England igjen.

– Det forholdet er veldig viktig, og siden VM har det vært kjempebra. Vi er en stolt nasjon. Hver gang vi tar på oss drakta, ønsker vi å gi alt uansett hvem vi møter, og vi vil vinne hver kamp.

– Man kunne merke at det endret seg etter VM. Nasjonen var stolt, og de gledet seg til det som vil komme i fremtiden, med spillerne som nå kommer opp og måten laget spiller på. Det er opp til oss å holde dette gående.

England mot Kosovo på St. Mary’s spilles kl. 20.45 på TV 2 Sport 1.

Del
Siste Til vår nyhetsoversikt
16.10.2019 kl 21:20

Champions League-finalen kan bli flyttet grunnet Tyrkias militæraksjon i Syria

Champions League-finalen 2020 skal spilles i Istanbul, men UEFA har blitt spurt om flytte finalen.

+
16.10.2019 kl 17:48

Solskjær bekrefter: Pogba og de Gea mister søndagens kamp

Solskjær bekrefter at Manchester United må klare seg uten to av sine største stjerner når Liverpool kommer på besøk.

+
16.10.2019 kl 16:59

Forsinkelse i offentliggjøringen av TV-kampene skaper misnøye blant supportere

TV-kampene i Premier League for desember og januar skulle blitt offentliggjort fredag 11. oktober, men har fremdeles ikke kommet ut.

+
16.10.2019 kl 15:08

Hoever tatt ut i landslagstroppen til U17 VM

Liverpool får enda tynnere dekning på høyrebacken.

+