– Jeg er ett «nytt» våpen i våpenlageret

Alex Oxlade-Chamberlain om hva han mener han kan tilføre laget denne sesongen.

12. okt 2019 kl 09.41 Arve Vassbotten

24. april 2018 måtte Alex Oxlade-Chamberlain ut med en alvorlig skade i høyre kne i den første semifinalen i Champions League mot Roma.

Først 26. april i år - ett år seinere - var han tilbake på banen da han ble byttet inn etter 73 minutter mot Huddersfield.

Bare to innbytter fikk han hele sesongen.

Denne sesongen har han han vært med i åtte kamper, og deriblant spilt fire kamper fra start.

Selv om OX kom til klubben på transfer deadline day i 2017, føler han seg nå som et nytt alternativ for Jürgen Klopp.

Bidrar med noen annerledes

– Jeg føler meg nok som et nytt alternativ for ham sammenlignet med forrige sesong, da han ikke hadde meg tilgjengelig, På den måten er jeg nok som en ny spiller i gruppa.

– Jeg tror definitivt at jeg kan bidra med noe annerledes enn de andre guttene i min posisjon. Vi har alle våre egne kvaliteter, og bidrar med våre egne ting, så min jobb er å gjøre de tingene jeg gjorde før jeg ble skadet.

– Jeg er kanskje mer ett nytt våpen i våpenlageret nå, selv om jeg ikke er så ny her, sier 26-åringen til Liverpoolfc.com.

Flere løp med ball

Oxlade-Chamberlain mener han med sin spillestil kan tilføre laget noe det manglet sist sesong.

– Etter det guttene viste sist sesong, handler det for meg om jeg kan gi det lille ekstra, og om jeg kan hjelpe troppen bare litt mer. De gjorde det kjempebra sist sesong, og de på midtbanen spilte mange minutter. De spilte sin rolle, roterte veldig bra og scoret viktige mål.

– Det er opp til meg å bidra med flere løp med ball, spille vegg og passe inn med rytmen til de på topp for å hjelpe dem.

– Å gå glipp av tittelen på den måten vi gjorde var hjerteskjærende, så som lag må vi gjøre det enda bedre.

– For meg personlig, er målene å komme tilbake i og rundt laget for å hjelpe de til å prestere enda bedre. Hvis vi kan gjøre det, kan jeg begynne å tenke på hva jeg trenger å gjøre for å spille mer. Men akkurat nå handler det om å hjelpe laget.

Trenger flere kamper på rad

Han mener han ikke er preget av skaden, eller at den har endret kvalitetene han har som spiller.

– Jeg tror ikke det. Jeg forsøker fortsatt å spille på samme måte. Jeg prøver ikke å holde tilbake på det jeg pleide å gjøre.

– Jeg har ikke hatt nok kamper på rad ennå til å være på nivået jeg hadde ennå, men jeg kan ikke si at jeg er en annerledes spiller. Jeg forsøker fortsatt å drible, jeg går fortsatt inn i taklinger jeg burde unngått, men jeg hopper inn likevel. Jeg tror det er en bra ting. Jeg vil sørge for at jeg ikke tenker på kneet.

– Forhåpentligvis kan jeg fortsette å bli bedre, få flere minutter og komme tilbake til der jeg var.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]