Kina bekreftet som arrangør av utvidet VM for klubblag i 2021

«The Club World Cup» vil arrangeres med 24 lag hvert fjerde år, hvor vinnere fra siste periode blir invitert.

24. okt 2019 kl 14.49 Torbjørn Flatin

Ifølge AP er Kina blitt bekreftet som arranger av «The Club World Cup» i 2021.

Dette er en turnering som vil bli arrangert hvert fjerde år som et utvidet VM for klubblag, og som inkluderer vinnerne av Champions League og Europa League i årene som leder opp til turneringen.

Det betyr altså at Liverpool er kvalifisert gjennom å være vinner av Champions League i 2018/19. Det tas imidlertid et lite forbehold om det kommer til å være en begrensning på antall lag fra en nasjon.

Åtte fra Europa

Foreløpig så har FIFA utsatt en avgjørelse for hvordan de 24 plassene vil bli delt ut, men Europa skal ha med åtte lag etter først å ha avslått et forslag om 12 lag.

I turneringen som skal foregå i desember, består VM for klubblag av vinnere fra seks ulike organisasjoner, med bl.a. UEFA (Europa). Den spilles som kjent i Qatar, hvor den også blir VM i desember 2020.

Angående kritikk av å gi slike arrangement til nasjoner som Qatar og Kina sier FIFA president Gianni Infantion: «Jeg tror vi er nødt til å se på vår rolle. Land over hele verden gjennomgår vanskelige tider. Det er ikke oppgaven til FIFA og løse verdens problemer. Vårt oppdrag er å organisere fotball i alle land. Vi gjør det ved å bringe fotballen til folket, ikke ved å kritisere.»

"Klopp leter fortsatt etter balansen på midtbanen"

Har du innspill til journalisten?
[email protected]