STORE AMBISJONER:  Trent Alexander-Arnold har slett ikke tenkt å ta til takke med «bare» en Champions League-triumf i karrieren.

– Klopp har betydd alt for meg

Trent Alexander-Arnold om ambisjonene og Klopps innvirkning på karrieren.

Trent Alexander-Arnold har nå dratt fra suksessen i sesonginnledningen til Liverpool, til landslagsopphold med England. 

England har startet kvalifiseringen til Euro 2020 ubeseiret, og gruppelederen møter Tsjekkia på fredag og Bulgaria tre dager seinere. 

Ga et tidlig signal

At Trent er blitt en av Europas beste høyrebacker i en alder av 21 år, er det en mann som har mye av æren for. Da høyrebacken fikk spørsmål på Englands pressekonferanse om hva Klopp har betydd for karrieren hans, svarte han: 

– Alt. Hvem vet hva som hadde skjedd uten ham.

– Han har gitt meg flere muligheter enn jeg kunne drømt om. Han har hatt stor tillit og tro på meg, og jeg har forsøkt å betale ham tilbake hver gang han har gitt meg sjansen. Forhåpentligvis blir det fire år til med suksess, sier Alexander-Arnold.

– Allerede de første ukene så var han på akademiet og så på unge spillere. Det ga både tro på, og understreket, at unge spillere ville få sjansen, og han har vist gjennom fire år at han gir unge spillere muligheten.

Virvelvind

LIVERPOOL-TRIO:  Joe Gomez, Trent Alexander-Arnold og Jordan Henderson på landslagsopphold.

Trent fikk ligadebuten på Old Trafford i 2017, bare 18 år gammel. Nå har han spilt 97 kamper under Klopp, og er tyskerens 13. mest brukte spiller. 

– De siste årene har vært som en virvelvind. Alt har gått så raskt. Jeg hadde aldri forventet at ting skulle gå så bra. Jeg har vært velsignet nok, og heldig nok, til å få muligheter av de rette trenerne, til riktig tid.

– Når jeg har tatt de mulighetene har jeg fått flere. Det er jeg takknemlig for. 

Trent har så langt i sesongen spilt 11 kamper for Liverpool, og står nå med ett mål og tre assist (2 i Premier League og 1 i Champions League). Han er dermed på godt vei til å fortsette den imponerende statistikken fra i fjor, der han endte på ett mål og 16 assist.

– Får aldri nok trofeer

På pressekonferanse fikk scouseren også spørsmål om ambisjonene sine.

– Hva som driver meg? Hovedtingen er å vinne trofeer. Det å ønske å etterlate seg en arv og føle at du hadde en innvirkning for klubb og land, og bli husket. Det er hovedmålet, å vinne så mange trofeer som mulig og gå så langt som mulig i turneringer.

– Jeg vant Champions League i sommer, men det er det samme som om man ikke har vunnet noe trofé. Du ønsker å gjøre det oftere.

– Ønsket og sulten på å vinne vil aldri dø ut. Uansett hvor mye man vinner, vil det aldri være nok. Du må presse deg for å bli bedre som spiller og som lag, uansett hvem du spiller for.

– Målet er alltid å vinne, og det er mentaliteten jeg har, sier han.

Del
Siste Til vår nyhetsoversikt
06.12.2019 kl 21:58

U23-laget med stortap på bortebane

Liverpool-reservene ble satt ordentlig på plass av Tottenham i London.

+
06.12.2019 kl 20:12

– Ferdighetene hans i den delen av spillet er i verdensklasse

Jürgen Klopp har spesielt latt seg imponere av én egenskap Liverpool-utlånte Harry Wilson besitter.

+
06.12.2019 kl 18:37

Klopp om Mané-øyeblikket han ikke glemmer: – Fantastisk

Jürgen Klopp hyller Sadio Mané før lørdagens møte med Bournemouth.

+
06.12.2019 kl 16:38

Alt du ikke så da Liverpool nedsablet Everton

Gjenopplev den store derbyseieren fra et nytt perspektiv.

+