Klopp snakket så mye at Mané ble skeptisk første gang de møttes

Nå er tyskeren en han kan betro seg til, om ting på og utenfor banen.

20. okt 2019 kl 13.51 Arild Skjæveland

Sadio Mané har vært glimrende så langt denne sesongen. Han fikk knapt delta i pre-season, og hadde kun tre uker fri fra Afrikamesterskapet og til sesongpremieren mot Norwich.

Siden starten på 2017/18-sesongen har han spilt 123 kamper for klubb og landslag.

– Jeg har ikke noe valg. Liverpool er veldig viktig, og det er også landslaget mitt, og de fleste kampene er store. Jeg må bare gjøre det når jeg frisk og fin. Jeg elsker å spille. Trettenheten er her, sier han og peker på hodet sitt, i et veldig bra intervju med Jonathan Northcroft i The Sunday Times.

I kalenderåret 2019, er det bare Sergio Agüero som har scoret flere ligamål enn Liverpools nummer 10. Avslutninger er noe han trener veldig mye på.

– I Afrika skal alle bare drible. Vi tar oss ikke tid til å skyte, slik vi gjør her. Afrikanske spillere er ikke så gode på å skyte, og vi må innse at det stemmer. Jeg vil si for 60 prosent av afrikanske spillere, sier han.

– Jeg prøver å avslutte ekstra hele tiden eter trening, og det er veldig viktig for alle spillere. Jeg prøver alltid å bli bedre og bedre.Jeg jobber fortsatt med alt. Fysikken min, hjertet mitt, å kunne løpe lenger på banen.

Stemme fra Messi

Tidligere i høst ble FIFAs pris for årets spiller delt ut. Etterpå viste det seg at Sadio hadde fått stemme fra Lionel Messi.

– Det er et stort kompliment når Messi stemmer på deg. Dersom du ser på hvor jeg har kommet fra, så viser det at jeg har kommet ganske langt. Uten å ha vært lenge i et akademi, har jeg kommet meg her. Det eneste jeg kan si til barn, er at de må fortsette å jobbe hardt og gå for drømmene sine.

Han ville selv ha stemt for Barcelonas trollmann.

– Ja, helt klart… Etter Virgil. Nei, Virgil er en stor, stor spiller, men beklager Virgil - det må bli Messi før deg.

Mandag offentliggjøres det hvem som er nominert til Ballon d’Or. Der vil trolig Messi, Sadio, og Virgil alle være nominert.

NOMINERES?
NOMINERES?  Det er ventet at Sadio Mané vil være blant de nominerte.

– Han snakket for mye

Allerede i 2014 var Jürgen Klopp ute etter Sadio Mané, og møtte senegaleseren. Han spilte da for RB Salzburg, og Klopp ville hente ham til Borussia Dortmund.

Førsteinntrykket kunne ha vært bedre.

– Han snakket for mye, og jeg sa «wow, dette vil bli tøft for meg, for jeg er litt stille», ler Mané.

Nå innser han at han tok feil om manageren.

– Klopp er en veldig fin fyr. Alle er glad i ham, og det synes jeg er viktigere enn snakkingen. Han er morsom, men samtidig kan han være alvorlig.

– Vanligvis når jeg snakker med ham utenfor banen, så handler det om personlige ting. Ting med livsstil og livet, og det er viktig for meg. Jeg har noen jeg kan betro meg til.

Manchester United - Liverpool spilles kl. 17.30, og sendes på TV 2 Sport Premium.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]