Nå vet vi hva en eventuell avtale med Nike er verdt

Nike har allerede brukt store penger på neste års design.

20. okt 2019 kl 10.19 Arild Skjæveland

Fredag møttes Liverpool FC og New Balance (NB) i retten. NB ønsker å fortsette som klubbens utstyrsleverandør, og på første dag foran dommeren, kom det frem en del detaljer som vanligvis er skjult for offentligheten.

Det er tydelig at hovedproblemet til Liverpool med sin nåværende utstyrsleverandør, er distribusjonen. Drakten når ikke ut til nok marked. Det er der de håper at Nike kan løfte merkevaren Liverpool FC til et nytt nivå.

New Balance mener at de hadde rett til å matche ethvert tilbud fra en annen utstyrsleverandør, og når det var gjort, hadde de rett på å få fortsette i ytterligere fem år, fra 1. juni 2020. Ifølge James Pearce i The Athletic, hevder LFC at NB ikke har klart å matche Nike sitt tilbud - nettopp på grunn av distribusjon og markedsføring.

Har jobbet sammen i to måneder

Pearce har sett rettsdokumenter, der det står at LFC mener at kontrakten med Nike ble bindene fra i midten av august, da New Balance sitt tilbud om forlengelse ble avslått. Liverpool har jobbet sammen med Nike over de siste to månedene, og allerede har partene kommet til enighet om design for replikadrakter og treningsoverdeler for 2020/21-sesongen.

Nike har til og med reservert plass til å lage 2.9 millioner plagg neste sesong, og har allerede investert 5,8 millioner dollar i stoff, står det i rettspapirene.

Allerede skal Nike ha mottatt forhåndsbestillinger fra 8.000 butikker på verdensbasis for neste sesong. Det er over det dobbelte av det New Balance skal ha klart på sine åtte år, står det videre.

Summen Nike vil betale er nå offentlig

Det har vært mye spekulasjoner rundt hvor mye en avtale med Nike vil være verdt. Nå har vi fått svaret.

De vil betale Liverpool FC 30 millioner pund per sesong, i tillegg til å gi klubben 20 prosent netto av hvert salg av utstyr. I tillegg vil de gi klubben to millioner pund i utstyr per sesong.

I tillegg kommer bonuser. Fire millioner pund for å vinne Champions League, to millioner pund for å komme på andreplass i Champions League, og to millioner pund for å vinne ligatittelen.

Ifølge The Athletic, vil dette bety inntekter på mellom 60 og 70 millioner pund per år for Liverpool. Dagens avtale er verdt 40 millioner pund.

Saken i retten fortsetter på mandag kl. 11.00. Vi kommer til å følge utviklingen her på liverpool.no.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]