Bekreftet:Klubbens største talenter har fått ny trener

Vitor Matos har offisielt sluttet seg til Liverpool FC sin trenerstab.

1. okt 2019 kl 14.59 Einar Kvande

Matos kommer til Liverpool fra FC Porto, hvor han var assistenttrener for den portugisiske klubbens B-lag. Dette var Matos sin andre periode i Porto, etter to år i Kina, hvor han var U16-trener for Shandong Luneng, samt klubbens ungdomskoordinator.

Overtar den gamle jobben til Lijnders

I Liverpool vil 31-åringen fylle stillingen som nåværende assistentmanager Pepijn Lijnders hadde tidligere, som elite utviklingstrener.

– Vi har jobbet mot dette en stund. Vi mente dette var fornuftig, for vi har så mange enestående unge spillere, uttaler Jürgen Klopp til Liverpoolfc.com.

– Under preseason er de unge spillerne med førstelagstroppen, da vi trenger dem både til treninger og kamper. Men når sesongen starter er stjernene tilbake, og vi ønsker ikke å gi de unge spillerne en følelse av at de da er lengre unna igjen. Derfor virket det fornuftig med en egen trener for dem igjen, slik som Pep var for noen år tilbake da jeg kom hit. Jeg elsker at jeg har en fantastisk assistentmanager, men vi mistet utviklingstreneren samtidig.

– Vi måtte fylle det hullet, og det har vi gjort nå med en veldig fin fyr. En enestående trener. Ung og erfaren. Du får ikke den kombinasjonen så ofte. Han er en fyr som kan kjøre 6-7 økter om dagen. Han er smart, engelsken hans er god, noe som selvsagt er viktig, og han har jobbet i flere ulike klubber. Han fikk sin utdanning i Porto, som er bra for oss, for Pep kommer også derfra.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]